Gusztáv
-4 °C
1 °C

Maradonát pisztollyal fenyegették

2005.12.24. 11:12
Az 1986-os világbajnokság legjobb és aranyérmes argentin játékosa, Diego Maradona a brazil Zico meghívásának tett eleget, amikor botrányba keveredett a riói repülőtéren. Ő azt állítja, hogy pisztollyal fenyegették a biztonsági emberek, a rendőrség azonban őt vette őrizetbe, mert sértegette a hivatalos személyeket.
Diego Maradona azt mesélte az újságíróknak, hogy az egyik biztonsági őr pisztolyt fogott rá a riói repülőtéren. Az egykori argentin futballsztár csütörtökön kísérőivel botrányt okozott a légikikötőben.

Maradona azt állítja, csak ült a helyén

"Öt biztonsági ember jött oda hozzánk, mire én közöltem, semmit sem csináltam, ülök a helyemen. Egyikük odalépett és a nyakamhoz nyomta a pisztolyát. Lőj le kurafi, ha híres akarsz lenni, mondtam neki" - nyilatkozta a negyvenöt éves legenda, aki egy jótékonysági mérkőzésen vett részt Zicónak, a nyolcvanas évek brazil sztárjának a meghívására.

Maradona elmondta, nem szeretné, ha ez az ügy megrontaná a két ország kapcsolatait: "tökfilkók mindenütt vannak és ez alól Brazília sem kivétel" - gúnyolódott.

Maradona sértegetett, ezért került őrizetbe

Az extraklasszis és négy kísérője késve érkeztek meg csütörtökön a rió repülőtérre és hangosan nehezményezték, hogy nem tartották vissza a kedvéért a Buenos Airesbe induló gépet. Emiatt előbb az alkalmazottakkal, majd a helyszínre érkező rendőrökkel is összevesztek, sőt a tumultusban egy üvegajtó is betört.

Az 1986-os világbajnok a vita során gúnyos megjegyzéseket tett a helyi hatóságokra, ami ott bűncselekménynek minősül, ezért őrizetbe vették, majd néhány órával később szabadon engedték és felszállhatott az argentin fővárosba tartó járatra. A szupersztár kiszabadítása érdekében argentin diplomaták jártak közbe a hatóságoknál.