Ágnes
-1 °C
2 °C

Abramovics magánrepülőt adna játékosának

2005.12.25. 11:32
A ghánai Michael Essien hat bajnokiról hiányozna az Afrika Kupa miatt, ezt szeretnék megakadályozni az angol bajnokságban fölényesen vezető Chelsea elöljárói. A BL-ből két meccsről eltiltás miatt biztosan hiányzik a nyáron igazolt középpályás.
Az angol labdarúgó Premier League-ben élen álló, és fölényesen vezető Chelsea állítólag magánrepülőgépet bocsátana Michael Essien rendelkezésére, hogy a ghánai játékos az Afrika Kupa idején visszatérhessen klubjához a fontosabb mérkőzésekre.

Ghána először jutott ki a vb-re

Erről Ratomir Djukovic, a ghánai válogatott szerb-montenegrói szövetségi kapitánya jelentette be, hangsúlyozva egyúttal, hogy nem igazán tetszik neki az ötlet. Ghána a tornát fontos felkészülési állomásnak tekinti a nyári világbajnokság előtt, amelyiken először vesz részt történetében, míg az Afrika Kupát már sikerült elhódítania. Ghána az olaszokkal, a csehekkel, és az amerikaiakkal van egy csoportban.

"Egy másik elképzelés szerint Essien a Chelsea-nél maradna ameddig csak lehet, és csupán az utolsó pillanatban csatlakozna a nemzeti csapathoz" - nyilatkozott a tréner, miközben utalt arra, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vonatkozó előírása szerint január hetedikétől számíthatna a középpályásra. Az egyiptomi kontinenstorna január huszadikán kezdődik és február tizedékig tart.

A szerb kapitány megérti a problémát, de kell neki a játékos

"Már jeleztem, hogy a felkészülés elejétől igényt tartok Essienre. Ezzel együtt megértem a Chelsea problémáját. A játékos nagyon fontos nekik, igaz nekünk is. Bízom abban, hogy sikerül olyan megoldást találunk, amely mindkét félnek megfelel" - tette hozzá Djokovic, aki még közölte: a jövő héten egyeztet a ghánai szövetség elöljáróival.

Essien hat bajnoki mérkőzést hagyna ki, amennyiben a válogatottal eljut az Afrika Kupa döntőjéig. A játékost a nyáron igazolta le a Chelsea harmincmillió fontért, és a középpálya egyik legfontosabb játékosává nőtte ki magát, hiszen nemcsak futómennyisége, de szervezőkészsége is átlagon felüli.

BL-ben két meccsre biztosan elveszítik

Essien lehet a Chelsea nagy hiányzója a Barcelona elleni Bajnokok Ligája februári és márciusi nyolcaddöntőjében, mert a Liverpool elleni utolsó, tét nélküli csoportmeccsen csúnyán megrúgta riválisát, amiért - a videófelvételek tanúsága alapján - két mérkőzéstől eltiltották.