Sára, Márió
2 °C
6 °C

Drogelvonóra jelentkezett Pelé fia

2005.12.27. 20:05
Edson Cholbi do Nascimento, a világ legnagyobb élő focicsillagának 35 éves fia, fél éven át volt börtönben, mert drogot találtak nála. Most elvonókúrára jelentkezett, de így is 15 éves szabadságvesztésre ítélhetik.

Kábítószerelvonó-kúrába kezdett a brazil futball-legenda Pelé fia, azaz Edson Cholbi do Nascimento. A háromszoros világbajnok dél-amerikai csillag gyerekét - aki korábban maga is profi labdarúgó volt - június 6-án tartóztatták le kábítószerrel való visszaélés és kereskedés vádjával, és december 17-ig rács mögött volt.

Edson Cholbi do Nascimento ártatlannak vallotta magát, azt azonban elismerte, hogy drogfüggőségben szenved. A vád továbbra is fennáll vele szemben, és ha a közeljövőben sorra kerülő tárgyalás során bűnösnek találják, akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A 35 éves Edinhót - miközben előzetesben ült - július 15-én felmentették a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja alól. Még 1992-ben, egy illegális gyorsulási versenyen meghalt egy motoros, és azt gyanították, hogy neki is köze volt a tragédiához.