Emőke
-4 °C
9 °C

Jugoszláv futball-legenda lehet Matthäus utódja

2005.12.27. 11:41
Úgy tűnik mégis vált a labdarúgó-válogatott élén az MLSZ. Hiába nyilatkozta azt Bozóky elnök, hogy ő Matthäust akarja, a Nemzeti Sport információi szerint, már elkezdtek tárgyalni a Crvena Zvezda egykori kiváló játékosával és elismert edzőjével Vladimir Petroviccsal.

"Szóban már megállapodtunk a folytatásról" - mondta a jövőjét firtató kérdésre válaszolva Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya még a múlt csütörtökön, egy jótékonysági mérkőzés után a német DSF televízióban. Matthäus akkor úgy nyilatkozott, további két évre, azaz 2008-ig kötelezi el magát az MLSZ-hez, s az erről szóló szerződést eddig még azért nem írták alá, mert "a magyar futballban jelenleg nagy az összevisszaság".

Német helyett szerb

A Nemzeti Sport keddi számában azonban már arról számolt be, - a belgrádi B92 hírügynökségre hivatkozva - miszerint Matthäus nem kap újabb megbízást az MLSZ-től, helyette a szerb Vladimir Petrovics lehet a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A hírügynökség úgy értesült, a magyar szövetségtől már tárgyaltak a Crvena zvezda és a jugoszláv válogatott egykori középpályásával, kapitányával. Petrovicsot hatalmas tisztelet övezi hazájában, a Zvezdánál minden idők egyik legjobb játékosának és az elmúlt évtized legjobb edzőjének tartják.

Arsenal, Kína, olaj

Játékosként legnagyobb sikere az 1979-es UEFA-kupa-döntő, melyet viszont elvesztett a Zvezdával, (melyben 526 találkozón szerepelt, 6 bajnoki és 5 kupagyőzelmet szerzett). A nyolcvanas évek elején az Arsenalban is játszott, de hiába volt kiemelkedő technikai tudása, sérülékenysége miatt nem tudott maradandót alkotni.

Edzőként a Zvezdával bajnok és kupagyőztes lett, majd tavaly Eb-ezüstöt szerzett a szerb-montenegrói U21-es válogatottal, idén pedig bajnok lett Kínában a Dalian csapatával. A sportnapilap információi szerint Petrovics minden bizonnyal olcsóbb lenne, mint Matthäus, lévén nem csak a futballból él, hisz Szerbiában az olajüzletben van érdekeltsége.

Az MLSZ részéről Puhl Sándor alelnököt sikerült megszólaltatni, aki azonban nem kívánta kommentálni a napilapban megjelenteket.