Mátyás
-6 °C
1 °C
Curling
Percről Percre

A svédek nem mehetnek bordélyházba a foci-vb alatt

2005.12.27. 10:25
A Svéd Labdarúgó Szövetség elnöke garanciát vállalt arra, hogy a játékosok nem mennek bordélyházba a vb-alatt. Erre többek között azért volt szükség a parlament prostitúció elleni harcra szólítása mellett, mert a svéd törvények nem a prostituáltakat, hanem a szolgáltatásaikat igénybe vevőket bünteti.

Hiába készülnek Európa legnagyobb bordélyházával a berliniek a jövő évi labdarúgó vb-re - a négyemeletes épületben törökfürdő, két szauna, két mozi lesz és száz prostituált áll rendelkezésre 24 órán át -, úgy tűnik a svéd válogatottról lekell mondaniuk.

A törvény nem a prostikat bünteti

Lars-Ake Lagrell, a Svéd Labdarúgó Szövetség elnöke ugyanis garanciát vállalt arra, hogy a válogatott tagjai a németországi világbajnokság alatt nem veszik igénybe a bordélyházak szolgáltatásait.

A sportvezető azt követően nyilatkozott így, hogy az ország parlamentje a prostitúció elleni harcra szólított fel a futball-világbajnokság idejére. A svéd törvény érdekessége, hogy nem a prostituáltakat büntetik, hanem azokat, akik igénybe veszik szolgáltatásaikat.

Kampányolni nem fognak a prostik ellen

A parlament felkérte a válogatott játékosait, hogy a rasszizmus vagy a doppingellenes harc mintájára a vb alatt nyíltan hirdessék, mennyire elítélik a prostitúciót.

Ezt azonban visszautasította az elnök. "Erről szó sem lehet" - jelentette ki Lagrell. "Futballozni megyünk Németországba, nem kampányolni. A játékosaink elkerülik a bordélyházakat, erre garanciát vállalunk, de többet nem tudunk és nem akarunk tenni ebben a témában."