Klaudia
-3 °C
3 °C

Királyék sorrendben negyedszer nyertek

2006.01.03. 10:38
Az angol labdarúgó másodosztályban a magyar válogatott két kapusa felhőtelenül örülhetett, hiszen mindkettőjük csapata úgy nyert, hogy gólt sem kapott. Király Gábornak a Leicester ellen kevesebb dolga akadt, Fülöp Mártonnak jóval több védeni valója volt a két magyart - Gyepes Gábort és Rósa Dénest - is a soraiban tudó Wolverhampton ellen.

Az angol labdarúgó másodosztály hétfői fordulójában a Crystal Palace sorrendben negyedik győzelmét aratta, ezúttal a Leicester City-t verte 2-0-ra úgy, hogy az utolsó tíz percben vitték döntésre a dolgot.

Király visszatérése után: négy siker zsinórban

A tavaly az élvonaltól búcsúzó csapat az év végén jelentősen rákapcsolt, maximális pontszámmal hozta le a karácsony másnapjától tartó erőltetett sorozatot, a négy fordulót. Akkor került vissza egyébként a kezdőbe kisebb pihenője után - idegileg kimerült - Király Gábor, aki ezúttal végig védett, csapata az ötödik helyen áll, és vetélytársainál két meccsel kevesebbet játszott.

A Coventry City kapuját Fülöp Márton védte, és csapata a most már két magyart is, Gyepes Gábort és Rósa Dénest is foglalkoztató Wolverhampton ellen nagyon fontos meccset nyert meg. A magyar kapus október vége óta ötödször védett kapott gól nélkül. A Coventry a bennmaradásért harcol, jelenleg a tizenhatodik, a Wolves a hetedik, vagyis még éppencsak lemaradt az osztályozós helyek egyikéről.

Gyepes nagy lövését is hárította Fülöp

"Egyetértek az edzőnkkkel, Glenn Hoddle-lal: a lefújás után úgy fogalmazott, megint mi játszottunk jobban, ám a feljutáshoz meccseket kell nyerni. Megint nem volt szerencsénk, kilencven percen keresztül támadtunk, sajnos eredménytelenül" - emlékezett vissza a Wolverhampton egyik magyarja, Gyepes Gábor.

"A pechszérián kívül Fülöp Marci jó teljesítménye is kellett, hogy ne szerezzünk gólokat. Nekem is volt egy helyzetem, a második félidőben egy szóló után ballal lőttem, Marci pedig kiszedte a labdát a bal alsó sarokból. Rósa Dénes állítja, ő már bent látta a labdát. Örülök Dini bemutatkozásának, nem gondoltam volna, hogy máris lehetőséget kap, de szerintem élt vele: voltak jó megmozdulásai, és a csapattársak is bevették őt a játékba, ami biztató a jövőre nézve."

Gyepes Buzsákyék ellen pihenhet

Gyepes a 79. percben egy szabálytalanság után - a lapok szerint jogtalanul - sárga lapot, így a szintén magyar játékossal, Buzsáky Ákossal felálló Plymouth elleni kupameccset ki kell hagynia a hétvégén. A magyar védő két nap szabadságot kap, erre nagy szüksége is lesz, mert újra százszázalékos állapotba kerülhet, hiszen kipihenheti bokasérülését.

A Plymouth hazai pályán fogadta a harmadik helyen álló Leeds Unitedet, és súlyos, háromgólos vereséget szenvedett. A pályaválasztónál hetvenegy percet kapott Buzsáky Ákos.