Benedek
-4 °C
5 °C

Kiújult Gera Zoltán sérülése

2006.01.03. 13:20
Kéthónapos kihagyás után december 26-án futballozott újra Gera Zoltán, ám a Manchester United elleni húsz perce óta nem lépett pályára. Sem ő, sem angol klubja, a West Bromwich Albion nem nyilatkoznak, miért maradt ki a játékos a WBA legutóbbi három találkozóján még a keretből is. A physioroom.com szerint kiújult a sérve, és legalább január 15-ig pihennie kell.

"Sérv" - áll Gera Zoltán neve mellett a physioroom.com sportsérülésekkel foglalkozó honlapon a WBA magyar támadójának diagnózisa.

Húsz perc után három hét kihagyás

A válogatott játékost októberben kétoldali ágyéksérvvel műtötték, majd kéthónapos lábadozás után, december 26-án, a Manchester United ellen tért vissza a Premier League-be. Bő húsz percre állhatott be, de nem sokat tehetett csapata 3-1-es veresége ellen.

Azóta viszont egyetlen pillanatra sem lépett pályára, sőt, a West Bromwich Albion legutóbbi három mérkőzésére nem is nevezte őt edzője, Bryan Robson. A klub nem hozta nyilvánosságra, miért, nem hivatalos források szerint a klasszisnak kisebb húzódása van.

Robson már 31-én számított volna rá újra

A Premier League összes csapatának, illetve játékosának sérüléseit figyelemmel kísérő physioroom.com ellenben úgy értesült, Gerának kiújult a sérve, és január 15-ig biztosan pihennie kell.

A futballista saját honlapján az áll, "a Liverpool ellen várja vissza Gerát a csapatba Robson", ám a december 31-i meccsen a keretbe sem került be. Az oldal szerint azért, mert "fájdalmat érzett a combjában".

Nem nyilatkoznak

Mivel sem a klub, sem a játékos nem nyilatkozik egészségi állapotáról, és egy könnyebb húzódás gyógyulása nem tarthat három hétig, a physioroom információja tűnik a leghitelesebb forrásnak. Gerát még két hétig szinte biztosan nem látjuk futballpályán, ki kell hagyni a szombati, Reading elleni FA-kupa-találkozót, leghamarabb - ha igen kényes sérülése engedi - 15-én, a Wigan Athletic ellen térhet vissza.