Benedek
-5 °C
5 °C

Matthäust most Brazíliába hívják

2006.01.06. 10:03
Hiába nem sikerült a FIFA világranglistán előrelépni az elmúlt két évben, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya így is kapós. Ezúttal Brazíliából kapott megkeresést Lothar Matthäus, mégpedig az Atlético Paranaense együttesétől.

A helyi Sport-TV nevű csatorna értesülése szerint Brazíliában tárgyal Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, akinek december 31-én járt le a szerződése az MLSZ-szel. A híradás alapján a német szakember csütörtökön meglátogatta az Atlético Paranaense csapatának létesítményeit, és találkozott a klub vezetőivel. Az elmúlt fél évben ebben a klubban játszott a Ferencvárostól kölcsönben szereplő Leandro is.

#alt#
Irány Brazília?

Az adó úgy tudja: helyi idő szerint este kerül sor arra a megbeszélésre, amelyen eldől: Matthäus elvállalja-e az együttes irányítását. A tv-csatorna szerint erre "igen nagy" az esély.

Minden nagyon szép, minden nagyon jó

A 44 éves tréner látogatása során nagyon elégedett volt a látottakkal, és úgy vélte: az Atlético stadionja nagyon szép, felszereltsége pedig bármelyik európai élcsapat körülményeivel vetekedhet.

Az MTI érdeklődésére Matthäus nem erősítette meg a látogatás és tárgyalás tényét, de elárulta: már több ajánlatot is kapott. Ugyanakkor a Nemzeti Sportban úgy vélekedett, nem érti, miért fontos, hogy hova megy, ha már itt nem kell.

"Fájó szívvel távozom"

"Egyik sincs még azonban olyan stádiumban, hogy csapatneveket említsek" - mondta, de hangsúlyozta: "Továbbra is nagyon szeretem a magyar labdarúgást, a játékosok és a szurkolók is a szívemhez nőttek, így nagyon szomorú lennék, ha nem folytathatnám azt a munkát, amit elkezdtem. Ugyanakkor szembe kell néznem a tényekkel, és ha olyan ajánlatot kapok, amely minden szempontból megfelelő, a magyar futballban pedig nem történnek változások, akkor fájó szívvel ugyan, de kénytelen leszek távozni."

Az MLSZ elnöksége kedden - az újabb lemondások nyomán - működésképtelenné vált, s mivel a szövetségi kapitány kinevezéséről csak ez a testület dönthet, a magyar válogatottnak február végéig biztosan nem lesz szakvezetője. Az MLSZ előbb rendkívüli közgyűlést hív össze - a tervezett időpont: január 20. -, majd az ezen megválasztandó háromtagú ad hoc bizottság jelöli ki a tisztújító közgyűlés időpontját, ez utóbbira valamikor februárban kerülhet sor.

Félévente merült fel új csapat

Ugyanakkor Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga vezetője úgy véli, biztos, hogy nem Lothar Matthäus irányítja a jövőben a magyar válogatottat. A német szakembert magyar kapitánykodása idején szóba hozták a török Besiktassal, a görög PAOK-al és a német Nürnberggel is. A görögök meg is haragudtak rá, hiszen minden feltételének eleget tettek, ő végül mégis maradt Magyarországon.