Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

A boncolás után sem egyértelmű mitől halt meg Zavadszky

2006.01.08. 14:43
Továbbra sem tudják biztosan mi okozta a 32 esztendős korában trtagikus hirtelenséggel elhunyt labdarúgó, Zavadszky Gábor halálát. A Cipruson elvégzett boncolás után adott orvosi szakvélemény szerint tüdőembólia és szívinfarktus okozta a halált, de a pontos okot csak a szövettani vizsgálatok után lehet megtudni.

"Kedden, vagy legkésőbb szerda hajnalban szállítják haza a pénteken ciprusi lakásában elhunyt Zavadszky Gábort - tájékoztatta az MTI-t Hrutka János, a magyar labdarúgó-válogatott menedzsere.

A Cipruson tartózkodó Hrutka továbbá elmondta, hogy a halál pontos okát feltárni hivatott szövettani vizsgálatok eredménye egy héten belül várható. A tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori válogatott játékos halálának pontos okát a szombati boncolás után sem tudták megállapítani, az orvosok szerint egy időben bekövetkezett tüdőembólia és szívinfarktus okozta a halált.

A legutóbbi másfél évben az Apollon Limassolnál játszó, korábban az FTC-vel, a Dunaferrel és az MTK-val is magyar bajnokságot nyert 32 esztendős Zavadszky, az orvosi vélemény szerint péntek este hat és fél nyolc között hunyt el. A játékosról az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján is megemlékeznek.

Az Apollon Limassol német szakvezetője, Bernd Stange úgy fogalmazott: olyan rettenetes érzések kavarognak benne, mintha az egyik fiát veszítette volna el. Zavadszky pályafutásának talán legjelentősebb gólját 1995-ben szerezte, az olimpiai válogatottban a Skócia elleni pótselejtezőn. Ez a gól eredményezte, hogy a magyar együttes kijutott az atlantai ötkarikás játékokra.

A négyszeres válogatott középpályást - korábbi játékostársa és barátjának tájékoztatása szerint - a rákoskeresztúri temetőben helyezik örök nyugalomba. Zavadszky Gábort a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Ferencváros és az MTK Budapest is saját halottjának tekinti.

Emlékséta a Hungária körútról az Üllői útra

Az MTK Baráti Köre hétfőn este megemlékezést tart a Hidegkuti Stadionban Zavadszky Gábor, a tragikus hirtelenséggel elhunyt labdarúgó emlékére. A baráti kör az MTK labdarúgócsapatának hivatalos honlapján jelezte, klubhovatartozástól függetlenül mindenkit vár a 19 órakor kezdődő megemlékezésre, amelyen a középpályás egykori csapatának, az MTK-nak játékosai is jelen lesznek. Az eseményen a játékos nevelőegyesületének, a Ferencvárosnak a Baráti Köre is képviselteti magát

A két baráti kör közösen emléksétát szervez a Hungária körúti stadionból az Üllői útra, a Ferencváros pályájára. Földvári Gábor, az MTK Baráti Körének elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a két csapat vezetői, játékosai együtt vesznek részt az emléksétán, a menetet a két csapatkapitány, Végh Zoltán (MTK) és Lipcsei Péter (Ferencváros) vezeti majd.