Valér
4 °C
8 °C

Kilencmillió forintot ért a hatvanméteres gól

2006.01.09. 15:42
Huszonötezer fontot, több mint kilenc millió forintot nyert az a liverpooli futballdrukker, aki fogadott, hogy Xabi Alonso szerez gólt ebben a szezonban a saját térfeléről. A Liverpool spanyol középpályásának a szombati, Luton elleni FA Kupa-meccsen összejött a bravúr.
Egy liverpooli futballszurkoló 25 ezer fontot (9,1 millió forint, 36500 euró) nyert, mert arra fogadott, hogy Xabi Alonso a félpályán túlról szerez gólt a jelenlegi idényben.

Nem ért vissza a kapus

#alt#
Jól sült el Xabi Alonso lába (fotó: epa)
A Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool spanyol légiósa szombaton, a másodosztályú Luton Town stadionjában 5-3-ra megnyert FA Kupa-mérkőzés utolsó percében hatvan méterről talált be, miután a hazai kapus az utolsó támadásnál egy szöglethez előre ment fejelni, és nem ért vissza időben a kapujába.

Majdnem megőrült

"Xabi tavaly többször is próbálkozott hasonló bravúros lövésekkel, és szentül hittem benne, hogy egyszer sikerül neki. Mióta fogadtam, többször láttam magam előtt, hogy egy kupameccsen a kapus kijön, Xabi pedig berúgja. Amikor tényleg bement a labda, azt hittem, megőrülök" - mondta a Daily Mail című lapnak a 42 éves Adrian Hayward, aki 200 fontot tett fel a valószínűtlen gólra.

Százhuszonötszörös pénz

A fogadóiroda 125:1-es oddsot kínált a bravúrra, így Hayward kockáztatott pénzének 125-szörösét nyerte vissza.