Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Matthäus aláírta brazil szerződését

2006.01.11. 16:16
Lothar Matthäusnak eszébe jutott, hogy kedden aláírt egy szerződést a brazil Atlético Paranaense csapatával. Kedden ugyanis még tagadta a tényt, mára azonban beismerte. A német örül az új megbizatásának, annak ellenére is, hogy felesége csak fél év múlva követi őt Dél-Amerikába. Brazíliában már most kritizálják, mondván, "edzőként egy nulla".

"Nem írtam alá a brazil klubhoz, nem is tartózkodom a dél-amerikai országban" - nyilatkozta még kedden is Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi szövetségi kapitánya, miközben már aláírt szerződése volt a brazil élvonalban szereplő Atlético Paranaense csapatával.

Eszébe jutott, van szerződése

Szerda délutánra azonban úgy tűnik, eszébe jutott a szerződés, ugyanis az MTI-nek megerősítette, az idei évben a brazil bajnokság jelenlegi ötödik helyezttjénél dolgozik tovább. Február 1-jén kezdi el a munkáját új egyesületénél, amellyel az év végéig szóló együttműködésben állapodott meg.

Matthäus, miközben Magyarországon még cáfolta szerződtetése tényét, a Bildnek már elégedetten nyilatkozott új munkájáról, mi több, döntése helyességét azzal is alátámasztotta, hogy két egykori nagyság, Beckembauer és Zico is gratulált neki.

Az asszony nálunk marad

"Az egyesület nagyszerű lehetőségeket kínál, komoly vezetés áll az élén. Magyarországon a végén minden össze-vissza ment" - mondta a német újságnak.

A Bild beszámolója szerint Matthäus először egyedül költözik Budapestről Brazíliába, felesége, Marijana és a gyerekek csak a nyári világbajnokság után követik őt.

Brazíliában már bírálják, egy nullának tartják

Még meg sem érkezett, máris élesen bírálta Lothar Matthäust, a Libertadores Kupa-döntős Atlético Paranaense új vezetőedzőjét Paulo Clement, a dél-amerikai ország egyik legismertebb sportújságírója.

"Matthäus fantasztikus játékos volt, edzőként azonban egy nulla, semmilyen eredményt nem ért el - mondta a brazil Sport TV műsorában Paulo Clement. - Óriási reklámot jelent ugyan az Atléticónak, amely nemzetközi ismertségre vágyik, ha azonban komoly eredményeket is el akar érni a klub, akkor szüksége lesz egy olyan szakemberre is, aki ért az edzősködéshez."

Lothar még nem reagált

Matthäus a dpa szerint nem reagált a bírálatokra. Elmondta viszont a német hírügynökségnek, hogy nagyon szereti Budapestet, ezért magyarországi lakását továbbra is megtartja és elképzelhetőnek tartja, hogy egy év elteltével visszatér a magyar fővárosba."Ha rendeződik a magyar futball helyzete, szívesen visszatérek, hogy tudásommal segítsek."