Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Matthäus aláírt Brazíliába?

2006.01.11. 10:07
Hivatalosan már nem a magyar válogatott szövetségi kapitánya Lothar Matthäus, aki most már azt sem tudja pontosan, megállapodott-e a brazil Paranaense együttesével.

A dpa német hírügynökség értesülése szerint Lothar Matthäus egyéves szerződést kötött a Libertadores Kupában tavaly a döntőig jutott, brazil élvonalbeli Atlético Paranaense labdarúgócsapatával.

"Nem írtam alá"

"Nem írtam alá a brazil klubhoz, nem is tartózkodom a dél-amerikai országban" - mondta az MTI-nek Matthäus. "Kapcsolatban vagyok a Paranaense vezetőivel, többet nem tudok mondani."

A szakember január elején három napot Brazíliában töltött, megtekintette az egyesület stadionját, sőt a Sport Bild szerint gyermekei lehetséges iskoláit is felkereste.

"Örülök az új lehetőségnek

A Nemzeti Sport értesülései szerint azonban a jelenleg Dél-Afrikában tartózkodó Matthäus, Franz Beckenbauer tanácsára hallgatva elfogadta, és már alá is írta a brazilok egyéves szerződését.

A Bild is megerősítette Matthäus brazil szerződését, a lap szerint a német örül, hogy visszatérhet a napi munkába. "A Paranaense egy komoly klub, nagyon jó lehetőségeket kínál" - mondta a német lapnak Matthäus.

Beckenbauer és Zico is gratulált

A 2004-ben brazil bajnok, jelenleg három pont hátránnyal a tabella ötödik helyén álló együttes honlapján egy sor sem szerepel Matthäusról, holott a brazil bajnokság történetében ő lehetne az első német szakember. A tréner a Bildnek azt nyilatkozta, Beckenbauer és Zico is gratulált döntéséhez, hogy Brazíliát választotta. Ugyancsak a német lapnak a magyarországi viszonyokról annyit mondott, jelenleg nagy az összeviszaság a magyar futballban.

Ugyanakkor az iráni Persepolis Teherán együttese is megkereste őt. Az irániak, úgy tűnik, ragaszkodnak a német vonalhoz, hiszen ha odamenne Lothar, ő lenne sorrendben a harmadik német szakvezető a csapat élén Peter Schmidt (2003) és Rainer Zobel (2004-2005) után.

Lothar Matthäus szerződése 2005. december 31-én járt le a magyar válogatott élén, melyet két évig irányított. Két éves magyarországi "ténykedése" alatt, felmerült a neve a török Besiktas, a görög PAOK, a skót Hearts, valamint több német együttesnél is.