Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Eltemették Zavadszky Gábort

2006.01.18. 17:10
Több ezren kísérték utolsó útjára a január elején tragikus hírtelenséggel elhunyt labdarúgót. Családtagjain, barátain és szurkolóin kívül szinte valamennyi élvonalbeli klub képviseltette magát a szertartáson.

"Amikor megismertelek, nem gondoltam, hogy egyszer lesz olyan esemény, ahol te is ott vagy és ennyi szomorú embert látni" - emlékezett meg a január 6-án elhunyt Zavadszky Gáborról dr. Füzi Ákos, az egykori csapattárs.

Szinte minden csapat képviseltette magát

#alt#
Kattintson!

A Ferencvárossal, a Dunaferrel és az MTK-val is bajnoki címet szerzett Zavadszky temetésén több ezren jelentek meg a rákoskeresztúri Új Köztemetőben. A játékos családtagjain, barátain, és szurkolóin kívül képviseltette magát szinte valamennyi élvonalbeli klub. Rajtuk kívül korábbi csapattársai, edzői vettek végső búcsút a 32 esztendős korában elhunyt négyszeres válogatott játékostól.

Nem volt haragosa

Először Dunai Antal, az olimpiai válogatott egykori kapitánya búcsúzott, aki az eddigi utolsó, 1996-os szereplést kiharcoló együttest irányította. Dunai nem felejtette el megemlíteni, hogy az atlantai szereplést Zavadszky gólja hozta meg a csapat számára, ugyanakkor az idei tízéves évforduló már nem lesz olyan, mint az ötéves volt.

Füzi Ákos, aki az MTK-ban ért el közös sikereket Zavadszkyval, könnyeivel küszködve jegyezte meg, akárhogy is gondol vissza az együtt töltött évekre, nem emlékszik rá, hogy valaha is lett volna haragosa a volt játékostársnak.

Hrutka nem így akarta befejezni

A gyászbeszédek után, a sírnál a legjobb barát, Hrutka János búcsúzott, akivel együtt indult Zavadszky pályafutása. Hrutka a közös élmények, sikerek felelevenítése után elmondta, régebben úgy gondolták, együtt hagyják abba a futballt. "Én vasárnap, az emlékedre rendezett teremtornán a Te csapatodban fogok játszani, de elhiheted, nem ilyen búcsúra gondoltam. Nyugodj békében barátom" - mondta Hrutka.

Zavadszky azon kevés játékos közé tartozott, akit szinte minden csapat szurkolói elismertek, tiszteltek. Így nem volt meglepő, a koszorúkat, sírcsokrokat négy autóval kellett a ravatalozóból a sírhoz vinni.

Se Bozóky, se Kisteleki
Miközben a futballvezetők között heteken keresztül dúlt a harc, az MLSZ irányításáért, a szerdai végső búcsún a volt elnök, Bozóky Imre, valamint a Liga első embere, Kisteleki István sem volt jelen. A futballvezetők közül így mindössze Berzi Sándor főtitkát jelent meg a rákoskeresztúri Új Köztemetőben..