Benedek
-5 °C
5 °C

Három perc kellett a kövér Cassanónak

2006.01.19. 10:10
Már első Real Madrid-os meccsén betalált Antonio Cassano, akit január elején igazolt a spanyol klub az AS Romától. Tíz kiló felesleggel érkezett a Realhoz, három hét alatt csak kettőt sikerült leadnia, ennek ellenére szerdán csereként beállhatott, és három perc múlva gólt rúgott.
Első mérkőzésén lépett pályára a Real Madridban szerda este Antonio Cassano, és azonnal győztes gólt szerzett. A Betis Sevilla elleni Spanyol Kupa-negyeddöntő 1-0-ra végződött.

#alt#
Cassanónak volt miért ünnepelnie
(fotó: epa)
Az olasz támadót január elején igazolta a klub az AS Romától, ahol ősszel alig kapott lehetőséget. Szerződése Rómában 2006 nyaráig szólt, de mivel nem akart hosszabbítani, szabadlistára tették, majd ötmillió euróért eladták Madridba.

Kinevette a sajtó

Három hete közel tíz kiló súlyfelesleggel érkezett új egyesületéhez, ezért az orvosok diétára fogták, és nem engedték pályára lépni. A hét elején a fővárosi AS című napilap ki is figurázta Cassanót, amikor képsorozatot közölt egy Real-edzésről: a pálya melletti védőkorlátot Robinho és Cicinho könnyedén átugrották, míg a kövérkés támadó annak tetejére ült, átlendítette egyik, majd másik lábát.

Nyolcvannégyről hetvennégy kilóra kellene lefogynia, eddig csak nyolcvankettőig jutott, bemutatkozását többször elhalasztották emiatt, ám az új szerzeményt kénytelenek voltak végre élesben is bemutatni, így Sevillában a 62. percben beállította Lopez Caro vezetőedző.

Alfredo Di Stefanóé a gól

A 24 éves klasszisnak alig három perc kellett a bizonyításhoz: a Betis-kapus Toni Doblas hibája után egy lehulló labdát mellre vett, és közelről a kapuba helyezett. A kupa-negyeddöntő első mérkőzését ezzel a góllal nyerte a Real Madrid. Cassano Madridba érkezésének első napján elmondta, a Real-legenda Alfredo Di Stefanónak ajánlja első gólját. A 79 éves volt világklasszis futballista karácsonykor szívrohamot kapott, túlélte, és sikeres bypass műtétje után hamarosan felépül.

Spanyol Kupa-eredmények

Negyeddöntő, első mérkőzés
Betis-Real Madrid 0-1 (0-0)
Cádiz-Espanyol 0-2 (0-0)
Nyolcaddöntő, visszavágó
Real Zaragoza-Atletico Madrid 2-2 (2-1)
Továbbjutott: a Real Zaragoza 3-2-es összesítéssel