Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Szavazzon az új szövetségi kapitányra!

2006.01.23. 12:03

Szavazzon az új szövetségi kapitányra!

Harminc név közül választhatja ki Lothar Matthäus utódját

Már Lothar Matthäus távozása előtt is volt néhány önjelölt a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi posztjára. Azóta a nevek csak szaporodtak, a menedzserek szorgosan dobják be védenceiket, de egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy magyar vagy külföldi szakvezető irányítsa-e a sztároktól nem hemzsegő, önismeret nélküli társulatot.

Hogy még mindig kapós ez a bizonytalan poszt, azt bizonyítja: többen kiderítették, magyar felmenőkkel rendelkeznek, a brazil világbajnok, Carlos Alberto pedig már a legutóbb is ajánlkozott. Sokan Nyilasi Tibort akarják, ő azonban inkább visszakozna. Az Index harminc edzőt szemelt ki, akik közül néhányat mi sem szívesen látnánk a kispadon, fejünkhöz is kaptunk párszor. Van olyan is, akit már holnap leigazolnánk (a nagy varázsló, Milutonics, ugye), igaz nem lennének olcsók, de legalább akkora médiaértéket jelentenének, mint a német világsztár. Gullitnak és Viallinak sem lennének rossz kapcsolatai. A magyar edzői kar semmit sem bizonyított évek óta, de magyar edzők - Bölöni László, Szabó József - azért értek el sikereket külföldön.

Ki legyen hát? Szavazzon! Jaj, csak őt ne: 0, azonnal intézkedjen az MLSZ: 10.

Az elmúlt húsz év legpocsékabb futballkapitányára pedig itt szavazhat!

Alberto Zaccheroni

Ahogy a legtöbb olasz edző, Alberto Zaccheroni is alacsonyabb osztályú csapatoknál kezdte pályafutását, rövid játékoskarrierje után már harmincévesen trénerkedett. A kilencvenes évek közepén kapott először komoly munkát, az Udinesével '98-ban bajnoki harmadik lett. Azonnal el is vitte a Milan, egy évvel később megnyerte a Serie A-t a piros-feketékkel. Az álom viszont hamarosan véget ért, Zaccheroni a Sevcsenkóval kiegészült csapattal semmit nem tudott nyerni, és 2001 tavaszán menesztették. A Laziónál és az Internél is hasonló forgatókönyv alapján dolgozott, jó kezdés, de a szezon végére visszaesés. Áprilisban lesz két éve, hogy nincs csapata, így valószínűleg minden lehetőségre nyitott. Olasz, így a sajtó furkálódása, a kritikák nem zavarnák, a magyar zavaros környezethez hamar alkalmazkodna. Igazi profi, remek szak-, nem pedig üzletember. Egyetlen hátránya lehet, hogy abszolút támadó felfogású, a 3-4-3-as, háromcsatáros és -védős rendszer elkötelezett híve, amit Bicskei is erőltetett.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Aldo Dolcetti

Hogy nemcsak a festőművészetben kiváló, azt fél év alatt bebizonyította a Budapest Honvéd kispadján, és a nem túl acélos játékosállománnyal a hatodik helyig jutott az olasz Aldo Dolcetti. Úgy tűnik, gyorsan kiismerte és feltalálta magát Magyarországon, szakkommentátorként az újdonság erejével ható dolgokat is képes volt mondani. A Juventus játékosa, a Brescia másodedzője volt, első csapatot először irányíthat, a magyar viszonyokhoz eddig remekül alkalmazkodott.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Arie Haan

A játékosként hatalmas bombáiról ismert holland Arie Haan nagyszerűen kezdte edzői pályafutását, hiszen a Stuttgart kispadján 1989-ben az UEFA-kupa-döntőben szerepelt, a Maradonával felálló Napoli ellen a végső siker nem jött össze. A következő év már sokkal rosszabbul sikerült neki, mert menesztették, hogy aztán a Nürnberg alkalmazásába kerüljön. Hosszú szünet után Kína szövetségi kapitánya lett, de neki nem sikerült az a bravúr, ami Bora Milutinovicsnak, hogy kijuttassa a vb-re a válogatottat. Mi több, a kínaiak már az első körben elvéreztek, még a legjobb nyolc csapat közé sem kerültek be. Akik bedobták a nevét, talán tudják, miért.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Berti Vogts

A játékosként világbajnok "Terrier", Berti Vogts kapitányként '96-ban érte el legnagyobb sikerét, akkor a németekkel Európa-bajnokságot nyert. Nyolc évet töltött a válogatott kispadján, megbízatása '98-ban ért véget, amikor a horvátok háromgólos vereséget mértek csapatára a franciaországi világbajnokság negyeddöntőjében. Azóta komoly eredményeket nem is ért el, Skóciával ugyan Eb-pótselejtezőt játszott, de hatalmas verést kaptak a hollandoktól. Szerződését azért bontották fel tavaly, mert a skótok sem Fehéroroszországot, sem Moldovát nem tudták legyőzni a vb-selejtezőkön. A Leverkusennél is kudarcot vallott, mert nem érték el a Bajnokok Ligáját. Pár éve gondolt egy merészet a Vasas vezetése, és őt szemelték ki, de tárgyalásig sem jutottak el, ráadásul a csapat is szétesett hamarosan. Ha megint név kell, akkor jöhet.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Bicskei Bertalan

Jelenleg talán Bicskei Bertalan az egyedüli, akinek a neve külföldön is ismerősen cseng a hazai edzői karból, hiszen Svájcban és Malajziában is ténykedett. Az ifjúságiakkal aranyat nyert a '84-es Európa-bajnokságon, de azóta átütő sikert ő sem ért el. Ő volt viszont az egyedüli, aki egymás után két selejtezősorozatot is megkapott az elmúlt két évtized kapitányok közül, és ha csak a szakmai felkészültségen múlna, akkor ő nyilvánvalóan jó megoldásnak számít. Harmadszor lehetne kapitány, a magyar mezőnyt biztosan ismeri, de korábban voltak nagy tévedései, indokolatlanul sokszor szerephez jutó kedvencei.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Bölöni László

Volt román kapitány, de magyar lenne, lehetne-e Bölöni László? A BEK-győztes, erdélyi születésű játékos edzői pályáját a másodosztályú francia Nancynál kezdte '94-ben, négy év múlva sikerült feljutniuk, a portugál Sporting Lisszabonnal bajnok és kupagyőztes lett 2002-ben, ami a csapatnak azóta sem sikerült. A Sporting kedvéért amúgy a román válogatottat hagyta el - a sajtó kikezdte -, amelyik végül elvérzett a pótselejtezőn Szlovéniával szemben 2001-ben. Pillanatnyilag a francia Rennes-nél tevékenykedik, közmegelégedésre, hiszen szellemi vezérnek tekintik, tavaly története legjobb helyezését érte el a klub, az ötödik helyen végzett, az UEFA-kupában a spanyol Osasunát búcsúztatva jutott a legjobb negyven közé. Bölöni a kettős állampolgárságról szóló népszavazás idején megsértődött az anyaországra, de lehet, hogy a sebek már begyógyultak, és a feladatot is szívesen ellátná. Az ő neve edzőként sokkal többet ér, mint Lothar Matthäusé.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Carlos Alberto

Miután hazájában dolgozott a Flamengónál, a Corinthiansnál, a Fluminensénél, a Nauticónál és a Botafogónál, néhány éve bejelentkezett az MLSZ-nél válogatott szövetségi kapitánynak Carlos Alberto Torres, aki játékosként az 1970-es világbajnok brazil csapat kapitánya volt. Itthon nem kellett, Azerbajdzsánban viszont igen. A kaukázusi ország focija nem indult el fölfelé érkezése után sem, a válogatott gyenge eredményein sem javított. Legnagyobb élménye az lehetett a szovjet utódállam kispadján, amikor egy fordítási hiba miatt beszólt Michael Owennek az angol-azeri vb-selejtező után, és három napig az angol sajtó Azerbajdzsánról cikkezett. Vissza is ment hazájába dolgozni, ahol a Botafogo edzője lett, és kilencedikként végzett a brazil bajnokságban. Igazi egzotikumként tündökölne a magyar futballban.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Carlos Bianchi

Játékosként eddig sokkal jobb eredményeket ért el Európában, mint edzőként az argentin Carlos Bianchi. Pár napja az Atletico Madridnál elégelték meg sikertelenséget és elbocsátották. Előtte Franciaországban és az olasz Románál sem alkotott maradandót. A dél-amerikai viszonyokat ugyanakkor nagyszerűen ismeri, a Velez Sarsfielddel és Boca Juniors-szal is komoly sikereket ért el. A Velezzel három bajnokság mellett a Libertadores-kupát és a Világkupát is elhódította. A Bocával négy bajnoki cím mellett két Libertadores-diadal és két Világkupa-elsőség a mérlege. A kusza argentin viszonyok a magyart idézik, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy arrafelé még tudnak futballozni, technikailag remekül képzettek a játékosok.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Csertői Aurél

Gyerekkorában feltehetően sokszor hallhatta a mondást, hogy szarból is lehet várat építeni, mert eddig mindkét élvonalbeli - Siófok, Fehérvár - csapatánál megtette ezt Csertői Aurél. Nála a biztos védekezés az alap, és hogy ez a felfogás nemzetközi szinten is kifizetődő, azt a lettek megmutatták 2004-ben, amikor az orrunk előtt kijutottak az Eb-re. Érdemei között feltétlenül meg kell még említeni, hogy amikor Siófokon nem volt fizetése a játékosoknak, akkor is a meccsekre figyeltek, nem siránkoztak a sajtóban.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Dunai Antal

Az utolsó sikerkapitánynak is lehetne nevezni a játékosként olimpiai bajnok Dunai Antalt. Az olimpiai válogatottnak szüksége volt jókora szerencsére, hogy ott lehessen 1996-ban, Atlantában, de az nem vitás, hogy az a csapat stílusosan futballozott, az értékeit szinte minden meccsen megmutatta. Dunainak ahhoz is volt bátorsága, hogy a továbbjutás szempontjából fontos svájci selejtezőn kétgólos hátrányban támadást vezényeljen, a csapat pedig fordítson. Többen - menedzserként - a Puskást is segítő Östreicher Emil utódjának tartják, mert tökéletesen beszél spanyolul, és egyszer talán kapitányként is ki lehetne próbálni.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Dusan Uhrin

Kijuttatta az 1996-os Európa bajnokságra a cseh válogatottat Dusan Uhrin, és óriási meglepetésre a döntőig jutottak Poborskyék. Még ott is vezettek, de végül Németország fordított, és aranygóllal győzött. A cseheknek nagy sikert jelentett a második hely, Uhrin a helyén maradt, ám az 1998-as vb-re nem utazhattak. Az edző Izraelbe, a Maccabi Haifához igazolt, amellyel a KEK-negyeddöntőbe jutott, de a bajnokságot nem tudta megnyerni. Hamarosan vissza is tért hazájába, jelenleg a Mladá Boleslav trénere. A Skoda-gyár csapatával jelenleg hatodik a bajnokságban, ugyanannyi pontjuk van, mint a negyedik helyezettnek. A gárda többre nem számíthat, így a szakembernek kihívás lenne a magyar válogatott felvirágoztatása, könnyen megszerezhető jelölt nívós válogatott múlttal, és a cseh titokhoz is közelebb kerülhetnénk, hiszen a szintén tízmilliós ország a második a világranglistán.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Egervári Sándor

A magyar elmúlt időszakának legkínosabb nemzetközi kupavereségei épp Egervári Sándor nevéhez fűződnek. Az MTK kettős vereséggel esett ki az osztrák kiscsapattal, a Josko Rieddel szemben, a Celtic ellen négy gólt kapott a BL-selejtezőjében hazai pályán. A Dunaferr edzőjeként idegenbeli döntetlen után 4-2-es vereséget szenvedett a ciprusi Nicosiával szemben. Két bajnoki cím a nevéhez fűződik, 2000-ben mesterdző lett, ötször választották az év edzőjének, de két legutóbbi klubjánál egyaránt megbukott. Az edzőbizottság elnökeként ő is javasolhat, Matthäusszal szemben ő volt az ellenjelölt. Az edzők kiálltak mellette, a kapcsolattartással neki biztosan nem lenne gondja.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Egil "Drillo" Olsen

Lothar Matthäus kinevezése előtt közvetítője állítólag beszélt a magyar vezetőkkel, és a norvégokkal a vb-re kijutó Egil Olsen szívesen jött volna Budapestre. Mint ahogy a norvég újságok most is biztosak abban, hogy kandidál a magyar válogatott élére. A szakvezető nyolc évet töltött a norvég válogatott élén, emellett egyszer mozdult ki hazájából, 1999-ben, akkor az angol élvonalbeli Wimbledont irányította, kevés sikerrel. Később kisebb norvég csapatoknál folytatta. Első dolga vélhetően egy masszív védelem kialakítása lenne, és ez lenne a legfontosabb a magyar válogatott esetében.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Fazekas László

Érthetetlenül van körön kívül az olimpiai bajnok, 92-szeres válogatott Fazekas László, pedig a belga Aalsttal és a Harelbekével az élvonalba került, az Antwerpennel is jó eredményeket ért el, és mint korábban nyilatkozta: várja a kihívásokat. Annál is inkább, mert 250 ezer belga frankért, másfélmillió forintért szerzett edzői diplomát Belgiumban, ahol már több évtizede él. Az Indexnek azt is elmondta három éve, hogy nem érti, miért nem hasznosítják a még sikeres korosztály tapasztalatait. "Azt gondolják rólunk, hogy mi vakok lennénk a futballhoz? Mi a jobbhátvédet a középcsatár posztjára állítanánk?" - méltatlankodott. '94-ben Mészöly Kálmán mellett másodedző volt, az előrelépése azonban nem sikerült, és két országban szerzett tapasztalatait tekintve fájdalmas, nem is merült fel a neve az elmúlt tíz évben.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Gianluca Vialli

Játékos-edzőként dolgozott 1998 őszétől az olasz világklasszis, Gianluca Vialli a Chelsea-nél, amellyel 1999-ben negyedik, 2000-ben pedig harmadik lett a klub a Premier League-ben. Kettős megbízatását egy idény után, 1999 nyarán sima menedzseri státuszra váltotta föl, vezetésével egy Ligakupát, egy FA-kupát, egy KEK-et, és egy Charity Shieldet (angol szuperkupa) nyert a klub. 2000 elején viszont első öt bajnoki meccséből csak egyszer győzött a Chelsea-vel, ezért kirúgták. A 2001-2002-es idényt a másodosztályú Watford padján töltötte, ahol akkoriban Elton John volt a tulajdonos. Elköltött egy vagyont új játékosokra, lecserélte az egész edzői stábot, de csak 14. lett a bajnokságban a gárdával, ezért elbocsátották, majd hónapokig pereskedtek a fizetése miatt. Lassan négy éve, hogy nincs csapata, ő is csak szakkommentátorként tűnik fel. Taktikailag képzett, elvégezte az UEFA mindenféle iskoláját is. Legalább akkora sztár a világfutballban, mint Lothar és ő edzőként is bizonyított.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Gigi Simoni

Mindenkit meglepett, amikor 1997 nyarán az addig csak kiscsapatoknál dolgozó Gianluigi Simoni lett az akkoriban már nyolc éve szenvedő Internazionale edzője. Ronaldóval a keze alatt az utóbbi tizenöt év legjobb Interét rakta össze, amely az utolsó előtti fordulóig partiban volt a Juventusszal a bajnoki címért, ám akkor botránymeccsen kikapott a torinóiaktól, és második lett. Megnyerte viszont az UEFA-kupát, 3-0-ra győzte le a Laziót a döntőben. A következő szezonban nehezen indult Simonival a csapat, az ősz közepén Roberto Baggióval kiegészülve 3-1-re megverték a Real Madridot, amikor egy hazai, Reggina elleni 0-0 miatt kirúgta őt Massimo Moratti elnök. Az Inter legjobb eredménye azóta a tavalyi Olasz Kupa-győzelem. Simoni néhány év szünet után a Piacenzához került, majd a másodosztályú Torinóhoz és Napolihoz, de nem lett sikeres, mindkét helyről menesztették. 2002-ben volt a bolgár CSZKA Szófia edzője, de csak öt hónapig.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Jupp Heynckes

Ha csak annyit mondanánk róla, hogy játékosként Európa- és világbajnok, edzőként a Bayern Münchennel két bajnoki címet szerzett, és a Real Madrid 1998-as Bajnokok Ligája-győzelménél is ő ült a kispadon, akkor ideális választásnak tűnne, hírneve közelíti Matthäusét. Az elmúlt hat évben edzőként azonban csak kudarcai voltak, az Athletic Bilbaónál első időszaka sikeresebb volt, a Benficánál és a Schalkénál egyértelműen bukott - szezon közben kellett távoznia -, és azóta már nem is gondolnak rá úgy, mint az ügyeletes megmentőre. Lehet, hogy a magyar válogatottat viszont képes lenne felrázni, bár még nemzeti együttest egyszer sem irányított


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Martti Kuusela

Az egyedüli olyan külföldi edző mind ez idáig, aki Magyarországon bajnokságot volt képes nyerni csapatával. A finn szakember általános megrökönyödésre érkezett a kilencvenes évek elején a Honvédhoz, és akkor felerősödtek azok a hangok: nehogy már egy finn mutassa meg nekünk. Aztán megmutatta a magáról kicsit alaptalanul sokat képzelő magyar edzői brigádnak, mert az első szó, amit megtanult, az a munka volt. Finn kapitányként nem volt sikeres, nemrégiben a görög Arisz Szaloniknél köszönték meg kevésbé hatékony munkáját.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Mészöly Géza

Amikor Mészöly Géza 2004 telén, harminchét évesen Mezey Györgytől átvette az Újpestet, a csapat szárnyalásba kezdett, és mindössze egyetlen győzelem fosztotta meg a teljes sikertől, hogy aranyérmes legyen a lilákkal. Bár édesapja, Mészöly Kálmán azt mondta róla, hogy ő annyira jó fiú, hogy még káromkodni sem mer, erről a kispad melletti riporter nyilván mást mondana. Képes fanatizálni a játékosokat, imádja a támadó szellemű játékot, a csapata akkor sem szokott leállni, ha már négy góllal vezet. Mindazonáltal nem valószínű, hogy jelenleg ő lehetne a befutó, de évek múltán megkaphatja a válogatott irányítását.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Miroslav Blazevic

A nagy "Csirónak" hirtelen eszébe jutott a napokban, hogy magyar felmenőkkel rendelkezik, konkrétan a nagymamája magyar volt. Miroslav Blazevic a horvát válogatott '98-as nagy felfutásából még évekig megélt, még akkor is, ha azóta nemzetközi sikert nem ért el, a neve jól cseng a piacon. Rendíthetetlen önbizalmából csepegtethetne a magyar játékosokba is, akiket nem tartott túlzottan jónak, becsmérelte is őket, a debreceniek mégis megalázóan verték meg legutóbb a Hajduk Splitet. A jelenleg a svájci Xamaxnál ténykedő Blazevic egyre szívesebben nyilatkozik mostanság. Továbbra sem hajlandó elárulni életkorát, de állítólag hetvenegy éves. A horvátokkal közös Eb-pályázat szempontjából lenne jó választás.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Nyilasi Tibor

"Tibi vállald el!" - ezt a bíztatást az elmúlt hetekben alighanem minden egyes nap hallhatta Nyilasi Tibor, ám egyelőre határozott választ nem adott, de azt tudatta: inkább a fiatalok képzéséből venné ki a részét. Magyar futballszakembert ennyien talán még sohasem biztattak, mint őt. "Nyíl" felkészültségére aligha lehet panasz - bajnoki címet és Magyar Kupát nyert a Fradival -, azt azonban pillanatnyilag nem lehet látni, miként képes motiválni a játékosokat, illetőleg képes-e szidni, az öltözőben a meccs szünetében, ha a helyzet úgy kívánja. A szurkolói kritikát nagyon rosszul viseli, egy transzparens - "A múltból nem lehet megélni" - mély sebeket hagyott benne, és hezitálása mögött is feltehetően ez áll. Népszerű lenne, de idő kellene, amíg belerázódna a munkába.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Pintér Attila

Hogy a magyar futballban bármi megtörténhet, arra a Pintér Attila esete a legtökéletesebb példa, hiszen sikerei csúcsán, bajnoki aranyérem és kupagyőzelem után zavarták el szeretett klubjától, a Ferencvárostól. A kifogás az volt vele szemben, hogy keményen bánt a játékosokkal, a brazilból magyarrá lett Leandrót "lebuzizta", de állítólag belekötött Gera Zoltánba is a hite miatt, és a csapat meggyőződése, hogy az utolsó fordulóban ők találták ki a taktikát. Emellett azért is kellett eljönnie, mert az új befektető "benyomta" a rutintalan László Csabát, akin - valamint a Fradin - a kupadöntőn látványos bosszút állt 5-1-es sikerrel. Faragatlan stílusán feltétlenül változtatnia kell.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Richard Möller-Nielsen

A dán válogatott váratlanul nyerte meg az 1992-es Európa-bajnokságot, edzője, Richard Möller-Nielsen a sikerrel lett elismert szakember. Az 1994-es vb-re mégsem jutottak ki az északiak, a '96-os Eb-re ellenben igen, de a csoportban rekedt a címvédő. A torna után több remek klubajánlatot utasított vissza, Helsinkiig költözött, és átvette a finn nemzeti csapatot. Ottani legnagyobb sikerétől, az 1998-as pótselejtezős helytől épp a mieink fosztották meg az északiakat. Minden idők egyik legnevetségesebb öngóljával a magyar válogatott jutott valamivel tovább - a jugoszlávok elleni 1-12-ig. A finn kudarcok után az izraeli szövetségi kapitányi posztot választotta, de őket sem tudta kijuttatni semmilyen európai vagy világtornára. Sőt, pótselejtezőn hatalmas verést kapott, épp Dániától. Idősödő, de felkészült és tapasztalt tréner, hátsó szándékok és üzletember-hajlam nélkül.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Ruud Gullit

Aranylabdás csatárból lett középhátvéd, majd védőből játékos-edző, illetve majd menedzser a Chelsea-nél a kilencvenes évek végén Ruud Gullit. Biztató indulás, FA-kupa-győzelem után zsákutcába futottak elképzelései, és menesztették. A Newcastle csapott le rá, ahol a "szexi futball" kitalálása után elkezdte kihagyni a kétszázas klub-gólrekordot néhány napja beállító Alan Shearert a csapatból, így várható volt, hogy kirúgják. Másfél éve a Feyenoord ültette újra kispadra, de a rotterdami egyletnek esélye sem volt vele a bajnoki címre, az idény végén elbocsátották. Matthäushoz hasonlóan korszakalkotó futballista volt, egyelőre edzőként is hasonló pályát futnak be.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Srecko Katanec

Kétezerben az Európa-bajnokságra, 2002-ben a világbajnokságra vitte ki pótselejtezőn a szlovén válogatottat Srecko Katanec. A Sampdoria korábbi klasszis futballistájának ez volt második edzői megbízatása - rövid ideig a Hit Goricát irányította -, de azonnal sikeres lett. A legutóbbi világbajnokságon összeveszett a gárda sztárjával, Zlatko Zahoviccsal, majd a szövetség vezetőivel, és elhagyta a csapatot. Az Olympiakosz Pireusz még az év novemberében szerződtette, 2003 tavaszán kirúgták. Két éve esélyes volt a horvát kapitányi posztra, végül lecsúszott róla, már közel három éve nincs csapata. A magyarhoz hasonló szintű játékosokból formált ütőképes csapatot, a viszonyokban sincs nagy különbség.