Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Capellót csak a Ronaldo nélküli Real Madrid érdekli

2006.01.24. 13:02
Az elmúlt években komolyabb eredményt felmutatni nem tudó Real Madridnál az egyik legvalószínűbb edzőjelölt az olasz Fabio Capello. Azonban a tíz évvel ezelőtt már kipróbált jelenlegi Juventus-trénernek alapos átalakítási tervei vannak: elküldené Ronaldót, Roberto Carlost, Salgadót és Helguerát, viszont szerződtetné Adrianot, Ibrahimovicot, Gerrardot és Vieirát. Ez a terve merőben ellentétes a Real azon céljával, melyben szeretnék elérni, minél több spanyol játékos szerepeljen a klubban.

Spanyol lapértesülés szerint szédületes igényekkel állt elő a Juventust irányító Fabio Capello arra az esetre, ha nyáron átvenné a Real Madrid futballcsapatának a vezetőedzői posztját.

160 millió euróért vásárolna

#alt#
Fabio Capellót hétfőn a legjobb olaszországi edzőnek választották (fotó: epa)

Az As című sportnapilap úgy tudja, hogy az olasz szakember csaknem 160 millió eurós "nagybevásárlást" tartana a királyi gárdánál. Kiszemeltjei között szerepel a brazil Adrianó (Internazionale, 60 millió), a svéd Zlatan Ibrahimovic (Juventus, 45), az angol Steven Gerrard (Liverpool, 40) és a francia Patrick Vieira (Juventus, 12).

A korábban a Reallal többször is hírbe hozott német Michael Ballack (Bayern München) nem szerepel a kívánságlistán. A január elején a madridiakhoz közel tíz kiló súlyfelesleggel érkezett olasz Antonio Cassanóról csak annyit mondott: "Végre megint futballista lesz".


Brazil és spanyol válogatottakat küldene el

A másik oldalon viszont Capello - akit jelenleg favoritnak tartanak - azonnal megválna a brazil Ronaldótól és Roberto Carlostól, valamint a spanyol válogatott Michel Salgadótól és Ivan Helguerától. Capello tervei azonban merőben ellentétesek azzal a madridi tervevel, miszerint szeretnék minél több spanyollal felfuttatni a királyi gárdát.

A szemüveges mester 1996-ban már egyszer átszervezte az együttest: egyéves "uralkodása" során tizenegy játékost küldött el és kilencet igazolt le. Akkori ténykedése bajnoki címet ért.

Az elnök védi braziljait

A sztártréner követelései nem kis riadalmat keltettek a klubnál, melynek vezetői állítólag azonnal felfüggesztették a vele folytatott tárgyalásokat. Florentino Perez elnök pedig a szavát adta Ronaldónak, hogy amíg ő hivatalban van, addig mindig lesz helye a csapatban. Perez egyébként Roberto Carlos mellett is kiállt, míg csapatáról úgy véli, idén parádézni fog.