Auguszta
-4 °C
2 °C

Sérülés veszélyezteti az MU-sztár karrierjét

2006.01.24. 16:41
Ebben a szezonban már nem játszhat, de nem is edzhet Paul Scholes, a Manchester United világklasszis focistája. A 30 éves középpályás december végén ütközött egy ellenfelével a Birmingham City elleni meccsen, agyrázkódása volt, és azóta kettős látása van a jobb szemén.
Paul Scholes, a Manchester United és az angol válogatott labdarúgója szemproblémája miatt nem játszhat az idény hátralévő részében.

Legalább három hónap

#alt#
Paul Scholes az angol válogatottban is meghatározó játékos volt (fotó: epa)
A klub közleményben tudatta, hogy a középpályás jobb szemével nem lát megfelelően, és több szakorvos egybehangzó véleménye szerint legalább három hónapot pihennie kell.

"Paulnak és a Manchester Unitednek is egyértelműen csalódás, hogy ebben az idényben már nem léphet pályára. Nem futballsérülése van, reméljük, a következő szezont felvezető edzéseken már újra részt vehet" - idézte az MU közleményét a Reuters.

Kettős látás

A 30 éves Scholes december 28-a óta nem lépett pályára, és nem is edzett, mert a Birmingham City elleni mérkőzésen egy ütközésnél megütötte a fejét, és azóta kettős látása van a jobb szemén. A balszerencsés esetnél enyhe agyrázkódást szenvedett, azóta sem jött teljesen rendbe.

Egyelőre nem tudni, a szokatlan sérülés ketté töri-e a karrierjét - ezt csak három hónap múlva lehet pontosan megállapítani -, de a különösen hosszú kihagyás után nem lesz könnyű visszaszereznie régi formáját.

Gravesen, Dacourt, Zokora

Állapota miatt - a BBC szerint - az MU-nál már egy középpályás leigazolását tervezik, mivel az októberben elküldött Roy Keane helyére sem sikerült még senkit találni, a kettejük helyén bevethető Alan Smith pedig sérült. Az első számú kiszemelt a Real Madridban szereplő Thomas Gravesen, de a listán van a Roma játékosa, Olivier Dacourt és a Saint Etienne-i Zokora is.

A világklasszis Scholes egész eddigi pályafutását a Manchester Unitedben töltötte, tizenegy év alatt majdnem ötszáz meccsen játszott. Eddig 130 gólt szerzett, hat bajnoki címet és egyszer Bajnokok Ligáját nyert a klubbal. A válogatottságot a 2004-es Európa-bajnokság után mondta le 65 mérkőzés és 14 gól után.