Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Lemondott a Fradi elnöke

2006.01.26. 12:50
Különösebb magyarázat nélkül, némileg váratlanul távozott posztjáról Furulyás János, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. Az elmúlt időben többször is kritizált elnök nem indokolta lépését, de már a hétfői küldöttgyűlésen sem kíván részt venni.

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége csütörtök délelőtti ülésén második alkalommal tárgyalt a 2006. január 30-ra kitűzött tisztújító küldöttgyűlés előkészítéséről.

Az elnökségi ülésen Furulyás János bejelentette lemondását az FTC elnöki tisztéről, s jelezte az elnökség tagjainak, hogy a hétfői küldöttgyűlésen már nem kíván részt venni.

Nincs bővebb indoklás

Horváth K. József, a klub kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre elmondta, nem kapott felhatalmazást, hogy kommentálja a klubvezető lemondását. Így abban sem tudott érdemben nyilatkozni, hogy a lemondásnak köze van e a közeljövőben lezáruló befektetői tárgyalásokhoz.

Nem akart hősi halott lenni
"Nem vagyok már mai gyerek, tavaly sem voltam szabadságon, és nem szeretnék a "Fradi hősi halottja" lenni. Szeretnék a saját cégeimmel foglalkozni, utazgatni, kicsit pihenni. De ezt csak akkor, ha már sikerült egyenesbe rakni a Ferencvárost."
Furulyás, 2005. január 5.

Információink szerint Furulyás saját elhatározásából döntött a távozás mellett, és nem is kívánta bővebben megindokolni döntését.

A 72 esztendős Furulyást 2001-ben választották meg a Ferencvárosi Torna Club elnökévé. Az elmúlt évek során többször és több helyről is támadták és lemondásra szólították fel, ennek ellenére ő makacsul kitartott posztja mellett. A távozását sürgetők a legtöbbször azt rótták fel, hogy hosszú évek óta nem tudott komoly befektetőt hozni, a csapat mellé, és nem tudta stabilizálni a klub anyagi helyzetét. Furulyás megbízatása január 31-én járt volna le.

"Már májusban jeleztem, hogy a lejáró elnöki mandátumomat nem kívánom meghosszabbítani" - mondta a távozó vezető az MTI-nek. "Ilyen körülmények között annak sem lett volna értelme, hogy részt vegyek a klub közgyűlésén. Az okokról egyelőre nem szeretnék beszélni." Furulyás, aki az elnöke a labdarúgócsapatot működtető Rt-nek is, ettől a posztjától nem vált meg. "Ettől a tisztségtől egyelőre nem váltam meg. Az Rt-nek, amíg a részvényei nem találnak gazdára, a Ferencváros a többségi tulajdonosa. Itteni jövőmről az Rt. közgyűlésének kell döntenie."

Utódjaként többek között felmerült Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség kommunikációs vezetőjének, Sugár Andrásnak, a Westel volt vezetőjének, Jakabházy László egyetemi docensnek és Papp Albertnek, a vízilabda-szakosztály volt elnökének neve.

A befektető nem tudott semmiről

Nagy Zoltán, a jelenlegi egyetlen befektetni kivánó TDZ Kft. elnöke az Indextől tudta meg a hírt, melyet így kommentált: "Feltártam a múltból olyan dolgokat, melyben rávilágítottam, az elmúlt néhány évben több rossz döntés is született. Ennek következtében várható volt a lépés, hiszen azoknak, akik a rossz döntésekkel hátrányos helyzetbe hozták a klubot, el kellett gondolkodniuk a folytatásról".