Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Az angol sajtó Hitzfeldet akarja kapitánynak

2006.01.26. 11:10
A nyártól megüresedő angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára eddig három jelölt akadt. A jelenlegi ausztrál kapitány, Guus Hiddinket érdekli a kihívás, az élő szerződéssel rendelkező Capello még nem nyilatkozott. A kétszeres BL-győztes német Ottmar Hitzfeld szabad, és neki vannak a legjobb eredményei az utóbbi időben, legalábbis egy angol lap kimutatása szerint.
A legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun szerint Ottmar Hitzfeld a legideálisabb jelölt az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjának betöltésére.

Hiddinket érdekelné a pozíció

A lap egy speciális pontrendszer alapján állította fel rangsorát, melyben a klubcsapatokkal és válogatottakkal elért sikereket vette számításba. A speciális pontversenyben a Bayern Münchennel és Borussia Dortmunddal is Bajnokok Ligáját nyerő Ottmar Hitzfeld végzett az élen, megelőzve Guus Hiddinket és Fabio Capellót. Hiddink, aki a PSV és az ausztrál válogatott edzője, már jelezte, hogy szívesen leülne az angol válogatott kispadjára, Capellónak ugyanakkor élő szerződése van a Juventusnál.

A jelenlegi szakvezető, a svéd Sven-Göran Eriksson 2008-ig érvényes szerződését a nyári németországi világbajnokság után felbontja az angol szövetség.

Erikssont csapdába csalták

A skandináv trénernek azért kell távoznia a vb után, mert a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap, a News of the World, sejknek álcázott újságírója csapdába csalta.

A szakembert ügynökével együtt Dubajba csábították, az itt megejtett "üzleti" vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy az álsejk megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint huszonötmillió fontért ellenőrző részt lehet szerezni.

Hitzfeldet lázba hozza az edzősködés a nyártól

Eriksson egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után elvállalná az Aston Villa menedzserségét. A szakembert 2008-ig szóló szerződés köti az Angol Labdarúgó Szövetséghez (FA), amelytől évi 3 millió font (1,1 milliárd forint) bruttó fizetést kap, de a kapitány a dubaji vacsorán az álsejknek kijelentette, hogy az idény végét követően "minden elképzelhető".

A német tréner már tanul angolul

Hitzfeld korábban már jelezte, hogy júliustól szívesen vállalna állást, mert addigra kipiheni magát, egyszersmind feltöltődik. A német szakvezetőt rendszerint hírbe hozzák a legnagyobb sztárcsapatokkal, így a neve felvetődött legutóbb a Manchester Unitednél is. Hitzfeld utalt is arra, hogy elkezdett angolul tanulni, ami természetesen akkor is jól jönne neki, ha a válogatott kispadját venné birtokba.

Az ötvenhét éves trénert a Real Madrid szurkolói is szívesen fogadnák a kispadon, ám konkrét tárgyalásig még nem jutott el a királyi gárdával.