Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Bíródobálás és sima Real-továbbjutás a Spanyol Kupában

2006.01.26. 10:56
Hiába remekel a Real Madrid, a Valenciában történt botrányos események elhomályosítják a remeklést. A Valencia-Deportivo Spanyol Kupa visszavágón a hazaiak gólja után egy berepülő pénzdarabbal megsebesítették a partjelzőt, ezért a játékvezető félbeszakította a találkozót.

A Real Madrid folytatva idei remek szereplését, magabiztos játékkal és kettős győzelemmel jutott tovább a Spanyol Király Kupa negyeddöntőjében. A madridiak - csak úgy, mint az első találkozón - végig jobbak voltak a Betisnél.

Hiába irányítot végig a királyi gárda, góljukat a vendégek szöglete előzte meg. A megszerzett labdát aztán egy villámgyors Zidane-Beckham-Robinho összjáték végén a brazil könnyedén helyezett a hálóba.

A Romának két meccsébe került
Komoly tétmeccsen utoljára 2004 szeptemberében, a Roma-Dinamo Kijev BL-csoportttalálékozó szünetében fordult elő hasomló eset, akkor a levonuló játékvezetőt, a svéd Anders Frisket dobták meg egy öngyújtóval. Akkor az UEFA fegyelmi bizottsága a meccs eredményét 3-0-ás gólaránnyal a kijevieknek adta, míg az olaszok következő hazai két BL-meccsét zárt kapuk mögött volt köteles lejátszani.

A spanyol lapok mégsem a Real idei remeklésével vannak elfoglalva, miután a Valencia-Deportivo negyeddöntő idő előtt, és botrányos körülmények között ért véget. A meccsnek egygólos hátrányból nekiinduló hazaiak már a 9. percben emberhátrányba kerültek, Marchena Arizamendivel szembeni kíméletlen belépője nyomán.

A félidő vége előtt Villa parádés lövése nyomán megszületett a valenciaiak vezető gólja, mire a nézőtérről egy kisebb tárggyal, vélhetően pénzérmével eltalálták a partjelzőt. Amikor Megia Dávila bíró látta, hogy asszisztensének vérzik a homloka, leparancsolta a játékosokat a pályáról, és lefújta a meccset.

A nap harmadik meccsén az Espanol - csak úgy mint az odavágón - ismét két góllal múlta felül a Zaragozát, így magabiztosan jutott a legjobb négy közé.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Valencia-Deportivo La Coruna 1-0-nál, a 44. percben félbeszakadt

Real Madrid-Betis 1-0
Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 2-0-ás összesítéssel

Espanyol-Cádiz 2-0
Továbbjutott: az Espanyol kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel

A Barcelona-Real Zaragoza találkozót csütörtökön játsszák