Piroska
-2 °C
5 °C

Véget ért a Barcelona sorozata

2006.01.27. 09:49
Bő négy hónap után veszített újra mérkőzést az FC Barcelona, amely csütörtökön a Zaragozától kapott ki 4-2-re Spanyol Kupa találkozón. A sorozat 24 veretlen és 18 egyhuzamban megnyert találkozó után szakadt meg.
Megszakadt az FC Barcelona 24 meccses veretlenségi és 18 meccses győzelmi sorozata csütörtökön, amikor a Spanyol Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a csapat 4-2-re kikapott a Real Zaragozától.

A Barca nem kezdte rosszul a találkozót, az első húsz percben sokkal jobban játszott, mint a hazai gárda, de a 22. és a 26. perc között három gólt kapott. A vendégek a szabadnapos középhátvéd, Carles Puyol nélkül és a középpályán kocogó Edmilsonnal, illetve a lassú Oleguerrel képtelenek voltak védekezni.

Négy perc, három gól

A Juventus, mint a Barcelona
A Juventus meglepetésre hazai pályán szenvedett egygólos vereséget az AS Roma ellen a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
A vendégek már 3-0-ra vezettek, amikor Alessandro Del Piero beállt, lőtt két gólt.
Olasz Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Juventus-AS Roma 2-3 (0-1)
g: Del Piero 72', 90', ill. Mancini 39', Tommasi 61', Perrotta 68'

Először a lestaktikát elrontó Rafael Marquez mellől lépett ki Diego Milito, egy perc múlva Ewerthon fűzte be könnyedén Oleguert, és lőtt kapura nagy erővel. Góljában segített a Barca-cserekapus Jorquera is, aki védhetettvolna, de csak beleütött a labdába. Alig telt el két perc, és a magyar védők gyorsaságára képes Oleguernek kellett volna versenyt futnia Ewerthonnal, de jócskán alulmaradt, így 3-0-ra alakult az állás.

Az eredmény megfogta a katalánokat, de a remek Henrik Larsson fejesből szépített még a szünet előtt. A pihenő után újra a vendégek irányítottak, Messi kiharcolt egy büntetőt, bár valószínűleg a bírónak nem kellett volna tizenegyest ítélnie. A pontrúgást Ronaldinho berúgta, kis túlzással ez volt a tavalyi aranylabdás futballista egyetlen jó megmozdulása egész este.

Larsson és a bíró segített

A hajrában mindkét csapat elégedettnek tűnt a 3-2-es eredménnyel, de a 93. percben, másodpercekkel a lefújás előtt Rafael Marquez a saját tizenhatosán belül kézzel beleütött a labdába, és a Zaragoza is kapott egy - jogos - tizenegyest. Érthetetlen volt a mexikói akciója, de a bíróé is, aki nem osztotta ki az ilyenkor kötelező sárgalapot Marqueznek, így a pályán maradhatott. (Már volt egy figyelmeztetése korábbról.)

Természetesen Diego Militio a büntetőt bevágta, 4-2 lett a vége, két gól előnnyel utazhat a Zaragoza a szerdai visszavágóra.

Szeptember 18-án kaptak ki legutóbb

A Barca sajnálhatja, hogy 2005 szeptember 18-a, vagyis 130 nap után kikapott - nem tudta megdönteni a Real Madrid 19 győzelemből álló szériáját -, de örülhet, hogy nem egy sokkal fontosabb, bajnoki meccset veszített, illetve, hogy a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő előtt szűk egy hónappal kiderült: a védelme Puyol nélkül pocsék.

A szerdai összcsapás egyébként pontosan olyan volt, mint a tavalyi, Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója, amikor a londoniak 3-0-ra elmentek, a Barca 3-2-re szépített, a végén 4-2-re mégis veszített, és kiesett az európai kupából.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Real Zaragoza-FC Barcelona 4-2 (3-1)

Gólok:
1-0, Diego Milito (22')
2-0, Ewerthon (24')
3-0, Ewerthon (26')
3-1, Larsson (35')
3-2, Ronaldinho (60') (11-es)
4-2, Diego Milito (93') (11-es)

Real Zaragoza: César; Ponzio, Alvaro, Gabriel Milito, Toledo (Cuartero, 81'); Oscar, Celades (Generelo, 75'), Zapater, Cani (Sergio García, 75'); Diego Milito y Ewerthon.

FC Barcelona: Jorquera; Belletti (Gabri, 57'), Oleguer, Márquez, Gio; Van Bommel (Ezquerro, 57'), Edmílson, Iniesta; Messi, Larsson (Maxi López, 75'), Ronaldinho

Vezette: Medina Cantalejo.
Sárgalapok: Alvaro (5'); Márquez (32); Belletti (49'); Edmílson (49'); Ponzio (51'); Gabi Milito (62'); Cani (66').
Piroslap: a Barcelona-másodedző Henk Ten Caténak, reklamálás miatt.