Ágnes
-1 °C
2 °C

Ötszázszoros pénzt hozhat a magyar foci Eb-győzelem

2006.01.31. 11:48
Az angol William Hill fogadóiroda az angolok végső sikerére fizet a legrosszabbul, míg egy esetleges magyar győzelemmel akár milliomosok is lehetünk. Ugyanakkor ha a magyar válogatott kiharcolja a 2008-as tornán való részvételt, már azzal is tizenháromszoros pénzt nyerhetünk.

Mindössze öt napja sorsolták ki a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait, az angol székhelyű William Hill fogadóirodánál már a végső győztesre is lehet fogadni.

Camon England!

Véleményük szerint az angolok a legesélyesebbek a két év múlva esedékes svájci-osztrák közös rendezésű kontinensviadalon. Gerrardék esetleges győzelme a most rájuk fogadóknak ötszörös pénzt hozna.

Mögöttük holtversenyben az olaszok és a hollandok állnak, az ő sikerük hat és félszeres nyereményt jelentene. A negyedik helyen az idei vb után minden bizonnyal generációváltáson áteső franciák, az ötödiken az elmúlt évtizedekben komolyabb eredményt felmutatni nem tudó spanyolok állnak hétszeres, illetve tízszeres pénzzel.

Más az Eb, mint a vb
A rangsor érdekessége, hogy amíg az Eb-győzelemre esélyesek sorrendje angol, holland, olasz, francia spanyol addig az idei vb esélyeseinél angol, német, olasz, francia, spanyol, holland a sorrend.

A folytatásban a német, cseh, portugál hármas következik, 12-szeres, 15-szörös, illetve 17-szeres pénzzel. A kilencedik helyen álló svédek már ennél sokkal rosszabb esélyekkel, 34-szeres pénzzel állnak a listán, míg a magyar csoport két esélyese, a görög-török kettős egyaránt 41-szeres szorzóval szerepel.

A folytatásban a kelet-európai dominancia a jellemző, hiszen a szerb, román, horvát, ukrán orosz, lengyel, bolgár, szlovák válogatottak közé csak dánok és a norvégok tudtak bekerülni. Utóbbi Eb-győzelme, mint a magyar csoport tagja, 101-szeres pénzt hozhat.

Együtt a skótokkal és a finnekkel

További csoportellenfeleink közül Bosznia és Hercegovina diadala 275-szörös, míg Moldováé 7501-szeres pénzt hozhat. Ugyanakkor Málta - igaz hatos holtversenyben - az utolsó helyen áll, a máltai Eb-siker a befektetett pénz 10001-szeresét hozhatja.

A magyar válogatott a 27-31. helyen található, együtt a skót, a walesi és a finn válogatottal. Amennyiben ebből a négyesből kerülne ki a bécsi döntő győztese, úgy a szerencsés fogadó 501-szeres pénzt kaszálhat.

Nem mindenhol a legerősebb a legesélyesebb

A selejtező-csoportok közül négyben, az UEFA előzetes kiemeléseinek megfelelően, az egyes számú kalapból bekerült csapatok a legesélyesebbek. Ugyanakkor három csoportban, a második kalapból sorsolt együttest jobb esélyekkel adják. Így az olaszok csoportgyőzelme kétszeres, míg a franciáké 2,1-es szorzóval szerepel.

A németek is esélyesebbnek számítanak a cseheknél (2,1-es és 2,25-ös szorzóval), míg a legjelentősebb különbség az F-csoportban található, ahol a spanyolok 1,8-as szorzóval szerepelnek, míg az első kalapból bekerült svédek csak 3,25-el.

Tizenháromszoros pénz a magyar továbbjutásért

A "magyar-csoportban" is az előzetes számítások alapján gyengébbnek vélt törökök szorzója a legkevesebb (2,75), míg az Eb-címvédő görögöket csak 2,87-el adja az angol iroda. A többi együttest a kiemelésnek megfelelően sorolták, így a soron következő norvégok négy és félszeres míg a bosnyákok hét és félszeres pénzt hozhatnak csoportgyőzelmük esetén.

A jelenleg elnök és szövetségi kapitány nélküli magyar válogatott csoportelsősége tizenháromszoros nyereménnyel kecsegtet, míg az utánunk rangsorolt - ám nagy terveket szövögető - moldávok 151-szeres, a csoport leggyengébbjének titulált máltaiak 501-szeres pénzt hozhatnak.