Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Matthäus ígérget és könnyen felejt

2006.01.31. 12:25
Fegyelmet és szervezettséget ígért új munkahelyén, a brazil Atletico Paranaensénél Lothar Matthäus, volt magyar szövetségi kapitány. A német szakember hasonló szavakkal lépett be, mint tette azt bő két éve nálunk, ugyanakkor a magyar válogatott Eb-selejtező sorsolásával nem foglalkozik, pedig ő erős csapatot hagyott hátra.

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya a fegyelmet tartja a siker elsőszámú feltételének, és mint mondta, ennek szellemében fog tevékenykedni új csapatánál, a brazil Atletico Paranaensénél.

Fegyelem, szervezettség

A Parana állambeli bajnokságban jelenleg negyedik helyen álló, és a nemzeti bajnoki címre törő csapat irányítását hétfőn vette át a korábbi 150-szeres német válogatott labdarúgó, aki a közös munka kezdetén tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: tisztában van azzal, hogy a brazil futballisták rendkívül kreatívak, de fegyelemre, szervezettségre mindenképpen szükség van.

A tréner úgy látja a német és a brazil labdarúgás erősségeinek ötvözésével komoly eredmények elérésére lehet képes a csapat. "Alapvetően a támadó futball híve vagyok. Úgy vélem, nagy erőket kell mozgósítani a helyzetek kialakítása érdekében, de ha elveszítjük a labdát, mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből" - fogalmazott Matthaäus.

Az első német edző

Egyesek ugyanakkor kétségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a német edző képes lesz-e majd megoldani a kulturális különbözőségből és a portugál nyelv ismeretének hiányából adódó nehézségeket. Matthäus az első német edző a brazil labdarúgás élvonalában.

"Természetesen én is mindig tanulok valamit és folyamatosan fejlődök. A feladat nagy kihívás számomra, az ilyen munkát pedig különösen szeretem" - reagált a felvetésre.

Lothar könnyen felejt

Ez a nyilatkozat ismert lehet, hiszen hasonlóan nyilatkozott 2003 decemberében, amikor a magyar válogatott kapitányának nevezték ki. Azonban úgy tűnik, menesztése után gyorsan felejt, hiszen a Blikk hétfői számában már úgy nyilatkozott, neki már semmi köze a magyar szövetséghez, nem is foglalkozik válogatottunk Eb-selejtező sorsolásával.

Ugyanakkor megszokott "szerénységével" hozzátette, ő egy nagyon jó csapatot hagyott itt, amely az utolsó időkben már a legjobb együtteseknek is egyenrangú ellenfele volt. A német szakember - aki az Index szavazásán ez egyik leggyengébb eredményt érte el az emúlt húsz év szövetségi kapitányai között - magyarországi szerződése december 31-én járt le, új kontraktusa az év végéig szól Brazíliában.