Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

A bíró megmondta, kiállítja Ronaldinhót a Zaragoza ellen

2006.02.03. 17:52
A barcelonai Sport című napilap állítja, Santiago Rodríguez játékvezető már napokkal a Barcelona-Zaragoza Spanyol Kupa-meccs előtt elhatározta, piroslapot ad Ronaldinhónak. A bírónak korábban már több botrányos ítélete volt.
Szándékosan csalt a szerdai Barcelona-Zaragoza spanyol labdarúgó kupameccsen Santiago Rodríguez bíró, állítja a Sport című barcelonai napilap.

"Ki fogom állítani"

Az újság megszólaltatott egy férfit, aki múlt pénteken beszélgetett egy meridai bárban a futballbíróval, aki azt mondta neki: "A Barcában van egy játékos, aki sokat mutogat és beszél, ki fogom állítani". (A kocsmában dolgozó Francisco Matamoro megerősítette, Rodríguez valóban járt akkor náluk.)

Öt nappal később Ronaldinhónak egy maximum sárgalapot érő szabálytalanságért pirosat adott Rodríguez, a leírás pedig illik az aranylabdásra. Cselei, kihagyott helyzetei után rengeteget gesztikulál, mosolyog, gyakran beszél a bíróval, reklamálni is szokott.

Fél perccel előbb fújta le a meccset

A Barcelona több mint egy félidőt tíz emberrel játszott, a brazil nélkül is győzött, de csak 2-1-re, és mivel az első meccset a Zaragoza 4-2-re nyerte, kiverte a katalánokat.

Furcsa továbbá, hogy a játékvezető négy perc hosszabbítást mutatott, ám miután a Barca a 92. percben egy gólra csökkentette hátrányát, és még kettő lett volna hátra, csak másfelet engedett lejátszani, 93 perc 30 másodpercnél lefújta a meccset. A bíróknál szokás, sőt, elvárt, hogy ha a rendes játékidő után gól esik, még legalább egy fél percet rátesznek a találkozóra, Rodríguez ezzel szemben levont egy felet.

Négy gólt nem adott meg egy meccsen

Nem ez volt Rodríguez karrierjében az első eset, hogy botránnyal ért véget a mérkőzése. Négy éve a Novelda-Barcelona meccsen négy gólt nem adott meg a katalán klubnak, amely így 3-2-re kikapott, és kiesett a kupából.

Ő vezette továbbá a tavaly őszi, emlékezetes Espanyol-Real Madrid bajnokit, amikor a vendégek sípszót hallottak, megálltak, a hazai gárda pedig gólt szerzett. Santiago megadta a gólt, állította, nem ő fújt.

A Dinamo Bucurestit az UEFA-kupából ütötte ki

A tévéfelvételeken jól hallatszik egy síphang, igaz, szinte egy időben a gól pillanatával, vagyis az Espanyol nem azért tudott betalálni, mert az ellenfelek nem figyeltek.

A 41 éves bíró legellentmondásosabb alakítása szintén tavaly, decemberben, az Olympique Marseille-Dinamo Bucuresti UEFA-kupa meccsen történt: a hosszabbítás végén egy román játékos kapura lőtt, a labda még repült, amikor Rodríguez Santiago lefújta a meccset, így annak ellenére, hogy az a hálóban kötött ki, nem adta meg a gólt.

A franciák 2-1-re nyertek, továbbjutottak - döntetlen is elég lett volna nekik -, a Dinamo viszont a pont nélkül kiesett a sorozatból.

A barcelonai érsek is haragszik Santiago Rodríguezre
Lluis Martinez-Sistach érsek elfogadhatatlan játékvezetői ítéletnek tartja Ronaldinhónak, az FC Barcelona brazil válogatott labdarúgójának kiállítását a Zaragoza elleni meccsen: szerinte leginkább ennek tudható be a gránátvörös-kékek negyeddöntőbeli búcsúja a Király Kupától.
"A piros lap felmutatása túl szigorú döntés volt a bírótóll, meghatározta a párharc kimenetelét" - nyilatkozta az egyházi vezető.