Gusztáv
-4 °C
1 °C

Mégis doppingoltak a 93-as BL-döntőn?

2006.02.04. 15:11
Újabb játékos tett vallomást az 1993-ban BL-győztes Olympique Marseille labdarúgócsapata ellen. Az együtteshez a nagy siker után egy évvel került ír Cascarino szerint ők is kaptak "furcsa" injekciókat, és a klubnál nyílt titok volt, hogy doppingolás történt a BL-döntő előtt.

Újabb feltáró vallomás hangzott el a 90-es években doppingolással vádolt Olympique Marseille labdarúgócsapata ellen.

Nyilt titok volt a doppingolás

A volt ír válogatott Tony Cascarino, aki 1994-től 1997-ig erősítette a kikötővárosiakat, a L'Equipe című francia sportlapnak megerősítette, hogy rendszeresen kaptak kétes összetételű injekciókat a meccsek előtt.

"Nem tudom, hogy mit adtak be nekünk, de 99 százalékra veszem, hogy illegális anyagról volt szó. A kezdés előtt nem sokkal mindenki kapott egyet a derekába, és utána mindig nagyszerűen ment a játék" - nyilatkozta Casacarino, hozzátéve: a klubon belül nyílt titok volt, hogy hasonló doppingolás történt az 1993-ban megnyert Bajnokok Ligája-döntő előtt is.

Völler nem emlékszik, Tapie perel

Jean-Jacques Eydelie, az OM volt futballistája egy hónapja közölte: közvetlenül az AC Milan elleni BL-finálét megelőzően őt és csapattársait egy ismeretlen szerrel beinjekciózták, amitől nagyon furcsán érezte magát a pályán. Eydelie akkor úgy nyilatkozot, végig száraz volt a szája, a teste nem úgy reagált, ahogy máskor szokott, a szer inkább akadályozta a játékban. "Az volt az első, és egyben utolsó alkalom, hogy megengedtem, beadjanak nekem valamit" - mondta.

Ugyanakkor Rudi Völler, az egyetlen, aki nem kapott a szerből a BL-döntő előtt, úgy nyilatkozott, nem emlékszik az esetre. A klub akkori elnöke, Bernard Tapie a L'Equipe megjelenése után nem sokkal ügyvédjén keresztül jelezte, jogi útra viszi az ügyet, a klubot csalással vádoló játékost, illetve a szavait közlő újságot is bepereli.

Az UEFA nem vizsgálja az ügyet

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem sokkal később bejelentette, hogy nem indít vizsgálatot a 13 évvel ezelőtti események ügyében, mert az akkor történtek elévültek, ezért már nem lehetne megbüntetni vétkeseket.