Ágnes
-1 °C
2 °C

Újabb magyar futballista halt meg

2006.02.05. 18:52
Otthonában elhunyt Bánka Kristóf, az Újpest, a REAC korábbi, a Fót jelenlegi játékosa. A 24 esztendős játékos halálát szívinfarktus okozta.

A Debrecenben rendezett Tippmix Teremlabdarúgó Kupa remek hangulatban zajlott egészen az utolsó találkozóig.

A nap rangadójának tartott Debrecen-Újpest találkozót azonban nem rendezték meg, az újpestiek a meccs előtt kapták a hírt, hogy egykori futballistájuk, Bánka Kristóf otthonában tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A 24 éves futballista legutóbb a Fót együttesében szerepelt, korábban játszott az az MTK, a BKV Előre, és REAC csapatában is. A játékosnak jelentős érdemei voltak abban, hogy a rákospalotaiak tavaly kiharcolták az élvonalbeli tagságot. Az élvonalban 2003. szeptember 13-án, az Újpest színeiben mutatkozott be. A magyar élvonalban tizenkilenc mérkőzést játszott, és egy gólt szerzett.

Az első hírek szerint halálát szívinfarktus okozta.

Az elmúlt két évben Bánka volt a harmadik élvonalban is megfordult játékos, aki pályafutása közben hunyt el. 2004 januárjában a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki utolsó pillanataiban a Benficát erősítő Fehér Miklós esett össze, és hiába szállították azonnal kórházba, életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

Éppen egy hónapja, január 6-án hunyt el Cipruson Zavadszky Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi középpályása. Az Apollon Limasol 32 éves labdarúgójának halálát tüdőembólia és szívinfarktus okozta.