Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Mourinho kijelölte a Chelsea bajnoki győzelmének napját

2006.02.08. 10:45
A Chelsea-edző José Mourinho kijelentette, csapata a West Ham United elleni, április 9-i angol bajnoki mérkőzésen biztosítja be második Premier League-győzelmét.
Kijelölte a Chelsea második Premier League-győzelmének időpontját a csapat edzője, José Mourinho. A gárda 15 pont előnnyel vezeti a pontversenyt a 25. forduló után a Manchester Unitedet megelőzve, míg a harmadik Liverpool hátránya 21 egység úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszott.

"Nem tudjuk elveszíteni"

"Kezünkben van a második Premier League-győzelem, nem tudjuk elveszíteni. Ha még nyolcszor nyerünk, bajnokok leszünk" - nyilatkozta a Chelsea TV-nek Mourinho. Úgy tervezi, április 9-én, a hazai, West Ham elleni rangadón szerzik meg a címet.

Tizennégy hónapja, 2004 karácsonyán a portugál szakember kijelentette, 2005 április 30-án, a Bolton ellenében szerzi meg első PL-trófeáját, és igaza is lett, a Chelsea valóban azon a találkozón vált 50 év után másodszor angol bajnokká.

Öt meccsen csak ünnepelhetnek

A húszcsapatos Premiership 38 fordulóban dől el, a Chelsea a West Ham-mérkőzésig a Middlesbrough-val, a Portsmouth-szal, a West Brommal, a Tottenhammel, a Fulhammel, a Manchester Cityvel és a Birminghammel játszik. Az utolsó kört Angliában május 7-én rendezik, a kékek így öt fordulóval a vége előtt biztosítanák be matematikailag elsőségüket.

Mourinho múlt októberben jósolt először ebben a szezonban, azt mondta, karácsonyig 18-szor nyernek. Alig pár napot tévedett csak, szilveszterre érték el ezt a számot. Huszonöt összecsapásukból eddig 21-en győztek, háromszor döntetleneztek, és csak egyszer kaptak ki, a Manchester Unitedtől.

Tavaly egy vereséggel lett bajnok a Chelsea, akkor is manchesteri csapat, a City verte meg őket.