Ágnes
-1 °C
2 °C

Szűcs Lajos Pápára igazolhat

2006.02.10. 16:06
A Ferencváros válogatott kapusa a téli átigazolási szezonban elsőként, de valószínűleg nem utolsóként hagyhatja el az anyagi gondokkal küzdő zöld-fehéreket.

Az elmúlt években egyre gyengülő és egyre elszegényedő Ferencvárosban Lipcsei Péter és Szűcs Lajos jelentette az állandóságot. Mostanáig.

A bizonytalanság miatt menne

A zöld-fehérek válogatott kapusa, a klub hivatalos honlapjának információi szerint pénteken délután írásban kérte Tepszics Ignác sportigazgatót, szerződésének felbontására. Szűcsöt 2006.június 30-áig (plusz egy év opcióval) kötötte szerződése a Fradihoz.

A Ferencvárossal két bajnokságot és két Magyar Kupát is nyert játékos a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, Pápáról kapott visszautasíthatatlan ajánlatot és mivel gondolni kell a családjára is, elhagyja az Üllői utat és a bizonytalanságot.

A 32 esztendős kapus bármennyire is szereti a zöld-fehéreket, jelenleg annyira kilátástalan a klub helyzete, hogy családos emberként úgy érezte, váltania kell.

Tepszicsnek még egyeztetnie kell

Tepszics Ignác sportigazgató érdeklődésünkre elmondta, a kapus írásban jelezte szándékát, amit neki hivatalból átkellett venni. "Az elnök úrral és a jogi képviselőjével még nem tudtam beszélni az ügyben, mert mindketten egész nap tárgyalnak. Én mindenesetre megpróbáltam rávenni a maradásra" - mondta Tepszics. A sportigazgató a hivatalos papír alapján úgy érzi komolyak Szűcs távozási szándékai, és a vezetőség tagjaival kell egyeztetnie, mit tudnak tenni, hogy maradjon.

Szűcs - aki 768 perccel góltalansági csúcstartó a magyar kapusok között - a Ferencvárosban nevelkedett, később az Újpest és a német Kasierslautern együttesében futott be jelentősebb pályát. A Fradihoz 2000 őszén tért vissza.