Valér
4 °C
8 °C

Sopronban lesz edző László Csaba

2006.02.13. 14:00
Egy hét káosz után kiderült: László Csaba és - segítőjeként - Vass László irányítja a jövőben az FC Sopron labdarúgócsapatát.

Viharos napokat él át az FC Sopron, néhány héttel a tavaszi szezon kezdete előtt: a múlt héten két edzőt is elfogyasztott a román Vízer Máriusz klubja, előbb Selymes Tibornak mondott fel a sportvezető, majd a helyére felkért szakmai igazgató, Nagy Tamásnak lát nap jutott egy nézeteltérés miatt. Nagy Vizer kifejezett kérésére sem volt hajlandó elküldeni a keretből a csapatkapitány Bagoly Gábort, sőt, jelezte, szakmai és morális okokból nem vállalja tovább a tréneri munkát.

A játékosok mehetnek

A klub hétfői közleménye szerint a többségi tulajdonos vasárnap éjszaka megegyezett az új edzővel, László Csabával és Vass Lászlóval. Velük az olaszországi edzőtáborozást követően - február 19. után - fél plusz egyéves szerződést köt az egyesület. A múlt héten a csapattól távozott játékosokkal kapcsolatban Vízer arra a döntésre jutott, hogy a labdarúgókat - Bagoly Gábor, Csordás Csaba, Fehér Zoltán, Horváth András - átadólistára teszik és megfelelő ajánlat esetén eligazolhatnak Sopronból.

László és Vass hétfő estére érkezik meg a jelenleg Olaszországban edzőtáborozó csapathoz, a hétfői edzőmeccsen még a kapusedző Gendúr László dirigálja Beppe Signoriékat.

A Fradinál már dolgoztak együtt

A két szakember legutóbb a Ferencvárosnál dolgozott, ahonnan november 8-án menesztették őket. László és Vass kapcsolata nem régikeletű, utóbbi éveken keresztül Csank János segítője volt, majd Kuvaitban önállóan dolgozott. Ezután következett az Üllői úti néhány hónap. A székelyföldi születésű László Csabának, aki másfél éven keresztül a válogatott másodedzőlye volt, a Sopron lesz karrierje második felnőtt csapata vezetőedzőként.