Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Sopronban tiltakoznak László Csaba ellen

2006.02.14. 19:23
A kisebbségi tulajdonos önkormányzatnak nem tetszik a Sopron új edzője, László Csaba kinevezése. A városnak a tavalyi kupadöntőn történtek miatt van kifogása az FTC volt trénere ellen: László akkor állítólag arra bíztatta játékosait, törjék el ellenfeleik lábát.

A soproni labdarúgócsapatot működtető kft. kisebbségi tulajdonosai nem értenek egyet László Csaba vezetőedzői kinevezésével, derül ki az FC Sopron honlapjáról. A többségi tulajdonos Vízer László Máriusz hétfőn jelentette be, hogy az edző nélküli csapat élére László Csabát szerződtette fél plusz egy évre.

Még emlékeznek a kupadöntőre

A klubban kisebbségi tulajdonnal rendelkező önkormányzat kérésére összehívott taggyűlésen kiderült: a városvezetés és a sportszerető közvélemény számára László Csaba személye a tavalyi Magyar Kupa-döntőn tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt nem megfelelő az FC Sopron szakvezetői posztjára.

Az önkormányzat azt is szükségesnek tartotta, hogy a többségi tulajdonos vizsgálja felül a csapat olaszországi edzőtáborából különböző okok miatt távozó játékosok helyzetét. A csapatot Bagoly Gábor, Csordás Csaba, Fehér Zoltán és Horváth Zoltán hagyta el a tulajdonos döntése alapján, ők átadólistára kerültek, vagyis megfelelő ajánlat esetén eligazolhatnak.

Feledtetni akarja a sérelmeket

A már az olaszországi edzőtáborban tartózkodó László Csaba nem hallott még az önkormányzat rosszallásáról. "Miért lenne ez probléma. Az én lelkiismeretem tiszta" - mondta a Ferencváros volt edzője, aki a kupadöntő óta állítja, ő nem mondta játékosainak, hogy törjék el ellenfeleik lábát. "Azt tudtam, hogy ez fel fog merülni. De megállapodtunk Vízer úrral, hogy egy szurkolói fórumon megbeszéljük ezt és megpróbáljuk tudatosítani bennük, hogy nem úgy történt a dolog a kupadöntőn."

Arra a kérdésre, hogy hogyan lehet feledtetni a vélt vagy valós sérelmeket, csak annyit mondott: "Eredményekkel."

A Fradit biztosan elkerülik

A Sopron új edzője szerint a célkitűzés annyi, hogy helyezésben előrelépjen a csapat, és persze szeretnék idén is elérni a Magyar Kupa-döntőt. A keret megerősítésén már gondolkodik László, szerdán egy cseh csatár érkezik az edzőtáborba, és két másik játékossal is tárgyalnak. Egyikük sem a korábban a klubbal kapcsolatba hozott magyar válogatottak - Lisztes Krisztián, Szabics Imre - valamelyike.

Hogy sikerül-e az ellenkezőket lecsillapítani, azt egyelőre nem tudni, annyi biztos, hogy a Fradival nem kerülhet össze új csapata az MK-döntőben. Az FTC-t ugyanis a Székesfehérváron történtek után kizárták az idei sorozatból. Bizonyíték nem volt László Csaba sportszerűtlenségére, csak egybehangzó állítások. Az erdélyi születésű szakembert akkor klubja és a futballszövetség is megbüntette, a válogatott másodedzői posztjáról önként mondott le.