Géza
-12 °C
-4 °C

Norvégia először, a címvédő görögök utoljára az Eb-selejtezőkön

2006.02.16. 20:36
A magyar labdarúgó-válogatott Norvégia ellen kezdi meg Európa-bajnoki selejtezőit idén szeptemberben. A mázlis csoportban, amelyikben nincs egyetlen vb-résztvevő ország sem, nem kapott igazán kedvező menetrendet a kapitány nélküli csapat. Viszont ha két idei hazai meccsén nem kapna ki a társulat, netán nyerni is tudna, jó esélyekkel vághatna neki a következő évi találkozóknak.
Az isztambuli időpont-egyeztetésen eldőlt, hogy a C-csoportba sorsolt magyar válogatott Norvégia ellen és hazai pályán kezdi majd a küzdelmeket a 2008-as, osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében.

Négyszer láthatjuk a magyarokat még idén tétmeccsen

Minden fordulóban kétnapos - vélhetően szerda-szombat - terminuson belül játszhatók le a mérkőzések, a pontos időpontokról és a helyszínekről a közeljövőben egyeztetnek az érintett szövetségek.

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára, aki Mészöly Kálmánnal, a Magyar Labdarúgó Liga elnöki tanácsadójával vett részt az egyeztetésen a sorsolás után kicsit szomorkásan értékelt.

Nem mindegyik magyar törekvés vált valóra

"Miután a felek nem tudtak megegyezni a meccsek sorrendjéről, az UEFA irányelvei szerint maguk sorsolták ki a programot. Az Eb-selejtezők ily módon kialakult versenynaptára nem mindenben tükrözi a törekvéseinket, ugyanakkor úgy hiszem, nem rossz a menetrendünk."

A mieink a kevésbé erős ellenfelekkel szerettek volna kezdeni hazai pályán, de ez irreális elképzelésnek bizonyult. Norvégia ugyanakkor nem tartozik a legyőzhetetlen közé - nemzetközi klasszisaik nincsenek -, amennyiben hamarosan kapitánya lenne a magyar válogatottnak, megkezdhetné a felkészülést az ellenfél feltérképezésére.

Kérdéses, hol játszhatnak a törökök

A törökök a svájciak elleni világbajnoki pótselejtező botránya után az országhatártól ötszáz kilométerre, de zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani valamennyi mérkőzését. Egyelőre a helyszín bizonytalan, Bulgária és Románia fővárosa nem jöhet szóba, korábban Firenzét rebesgették, mint lehetséges stadiont. Az összes rivális esélyeit növeli, hogy a törökök nem játszhatnak a félelmetes isztambuli stadionok valamelyikében.

A magyar válogatott legnehezebb periódusa jövő júniusban lesz, amikor az Európa-bajnoki címvédő görögök és a norvégok ellen idegenben kell pályára lépnie.

Az Index szavazói a negyedik helyre várják a magyar gárdát.

Magyarország menetrendje:
2006. szeptember 2-3.: Magyarország-Norvégia
2006. szeptember 5-6.: Bosznia-Hercegovina - Magyarország
2006. október 7-8.: Magyarország-Törökország
2006. október 10-11.: Málta-Magyarország
2007. március 24-25.: Magyarország szabadnapos.
2007. március 27-28.: Magyarország-Moldova
2007. június 2-3.: Görögország-Magyarország
2007. június 5-6.: Norvégia-Magyarország
2007. szeptember 8-9.: Magyarország - Bosznia-Hercegovina
2007. szeptember 11-12.: Törökország-Magyarország
2007. október 13-14.: Magyarország-Málta
2007. október 16-17.: Magyarország szabadnapos.
2007. november 17-18.: Moldova-Magyarország
2007. november 20-21.: Magyarország-Görögország