Valér
4 °C
8 °C

Saját munkájuk ellen fogadtak a Wembley építői

2006.02.23. 10:08
Hiába tervezték előbb januárra, majd márciusra a londoni Wembley Stadion átadását, úgy tűnik semmi nem lesz belőle. A szervezők előbb a nagy hidegre fogták a csúszást, mostanra azonban kiderült, az építőmunkások egy része komoly fogadásokat kötött egy bukmékerirodával, hogy nem készülnek el a megadott időre. Az irodának nem tűnt fel a sok munkásruhában és védősisakban betérő ügyfél, de ígérik kifogják fizetni a "nyereményt".

Tavaly ősszel még úgy volt, hogy tavaszra elkészül a Wembley Stadion, és a labdarúgó angol FA Kupa döntőjét májusban már az új londoni szentélyben rendezhetik meg. Az átadás érintette volna a magyar labdarúgó-válogatottat is, ugyanis az angolok szerették volna, ha a velünk játszanák a nyitómeccset.

Átadás csúszik, meccsek áthelyezve

Később azonban az új stadion működtetésére létrehozott testület vezetője úgy nyilatkozott, a hideg tél miatt csúszhat az átadás, előbb idén januárra módosították, majd végül március vége lett a hivatalos nyitás időpontja.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) ezek után kedden jelentette be, hogy az FA-Kupa döntőjét Walesben, a május 30-án sorra kerülő angol-magyar barátságos mérkőzést végül, a manchesteri Old Traffordon rendezik.

A dolgozók saját munkájuk ellen fogadtak

Mostanra azonban kiderült, nem csak a hideg az oka a későbbi átadásnak. Az építőmunkások egy része ugyanis arra fogadott, hogy nem készül el időre az új Wembley Stadion Londonban.

A dolgozók közül mintegy 60-an tettek fel kisebb-nagyobb összeget arra, hogy az ultramodern létesítmény nem lesz kész május közepére, az FA Kupa-döntőre. Az építkezés melletti bukmékerirodában két nap alatt összesen 15 ezer euró értékben tippeltek a csúszásra, mire az üzemeltető észbekapott, és törölte az eseményt.

A nyereményeket kifizetik

"Elég lassan reagáltunk, pedig tucatjával érkeztek a fogadók munkásruhában és védősisakban. Ezzel együtt természetesen kifizetjük a nyereményeket" - kesergett a Paddy Power nevű ír cég szóvivője.

A Wembley felújításával megbízott, Multiplex nevű ausztrál csoport már januárban elismerte, hogy "legfeljebb 70 százalék" esély van a stadion elkészültére a kupadöntőig. A BBC információi szerint, addig is heti egymillió font (körülbelül 370 millió forint) kötbért kell fizetnie a csúszásért a Multiplexnek.