Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Először kapott ki a Debrecen

2006.02.24. 21:43
A DVSC meglepetésre két góllal kapott ki Zalaegerszegen a labdarúgó Borsodi Liga tavaszi idényének nyitómérkőzésén. Ez volt a címvédő debreceniek első kudarca a 2005/06-os szezonban.
Újrakezdték a hazai labdakergetők is, két nappal a Chelsea-Barcelona Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után Zalaegerszeg-Debrecen meccsel folytatódott a Borsodi Liga.

Két perc sem telt el, és a hazaiak csatára, Montvai Tibor elvesztette az eszméletét, miután ütközött a másik csapat kapusával, Csernyánszki Norberttel. A ZTE-játékos szájzárat kapott és légzési nehézségekkel küszködött, csak a mentőben tért magához. A kórházban agyrázkódást állapítottak meg az első orvosi vizsgálatok.

Csak tartani kellett az ajándékelőnyt

Hiába játszott az első félidőben fölényben a vendég bajnokcsapat, elég volt egy komoly védelmi hiba, Bogunovic labdát szerzett és bár gólhelyzetben volt, passzolt a biztosabb pozícióban érkező Kónya Lászlónak, aki nem hibázott (1-0).

A szünet után már a vezetés birtokában inkább a védekezésre koncentrált a ZTE, de gólra nem futotta Lokinak. A hajrában egy kiadós kakaskodás talán felrázhatta volna a Debrecent, de a ZTE talált be ismét. A télen visszacsábított egerszegiek támadása hozott újabb gólt: Molnár Balázs jó passzal a leshatáron induló Sebők Józsefet hozta helyzetbe, aki magabiztosan gurított Csernyánszki lába között a kapuba.

Mondhatni, a ZTE megérdemelten nyert, jól tartotta az előnyt, és ennyi elég volt Szentes Lázár csapatának, hogy az edző volt csapata idei veretlenségét elvegye.