Sára, Márió
2 °C
6 °C

Na végre, kezdődik!

2006.02.24. 12:59
A Magyar Labdarúgó-szövetségnek jelenleg nincs vezetése, a csapatoknál teljes a szegénység, ennek ellenére mindenki bizakodva, nagy ígéretekkel várja a labdarúgó NB I tavaszi rajtját.

Az elmúlt évek talán legmozgalmasabb téli "holtszezonján" vagyunk túl. Amikor véget ért az őszi szezon, még Bozóky Imre volt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, a kapitány pedig Lothar Matthäus.

Bozókyt megbuktatták, utód még nincs

Mára Bozókyt megbuktatták azok, akik kétszer is felemelték, a német pedig Brazíliáig ment és ott szidja a magyar viszonyokat, elfelejtve, hogy előtte foggal-körömmel ragaszkodott a posztjáért.

Így jelenleg nincs elnöke az MLSZ-nek (hétfőn elvileg már lehet) nincs szövetségi kapitány, és a sokat dicsért Bozsik-program is elhalásra van ítélve, miután a két főszponzor, az OTP és a MOL is felfüggesztette az utánpótlásnevelés támogatását. Tették mindezt a jelenlegi zavaros helyzet miatt.

Hazatérők, veteránok

A csapatok alkalmazkodtak a zűrzavaros helyzethez. Újpesten nemkívánatos személy lett az ősszel még istenített Feczesin Róbert, mert el akart szerződni Sopronba, igaz helyette jött Tisza Tibor Diósgyőrből és a nagy vándor dr. Füzi Ákos. Debrecenben nagy az ünnep, mert a bajnoki címvédő két meghatározó játékosa (Böőr Zoltán és Igor Bogdanovics) még a török középmezőnyben sem tudott maradandót alkotni, így hazajött a "tutiba".

A Fehérvár "veteránokkal" erősített, köztük azzal a Dvéri Zsoltal, aki egyszer már visszavonult, de úgy érzi, másfél év pihenés után is simán vissza tud állni a magyar élvonalba. Szomorú, de valószínűleg igaza van és a Vidivel akár bajnok is lehet idén. Az MTK-nál semmi rendkívüli nem történt, hacsak az nem, hogy ugandai és román harmadosztályú "sztárok" helyett, a télen újabb fiatalokat építettek be a csapatba.

Kiárusítás, Szudán és Júdás

A Diósgyőr helyzete jól jellemzi a magyar valóságot, a túlélés érdekében eladta legjobbjait és bízik abban, hogy az ősszel szerzett pontok elegendőek lesznek a biztos bennmaradáshoz. A Honvéd és a Tatabánya semmi extrával nem szolgált a télen, ha csak nem számít annak, hogy a kispestiek Szudánban készültek, míg a tatabányaiak meg tudták tartani a góllövőlistát vezető Márkus Tibort.

Győrött Csank Jánostól várják a megváltást, de érkezésének valószínűleg Reszeli Soós István örült a legjobban, aki így felfelé bukhatott. A Ferencváros most is külön kategória. Változás történt a legfelsőbb vezetésben, a játékosállománya alapján biztos bennmaradó, ugyanakkor nem lehet tudni, ki, mikor jelenti fel a klubot a tartozások miatt, vagy ki hagyja ott egyik napról a másikra, mint tette azt a közönségkedvenc Szűcs "Júdás" Lajos.

A tél vicce: Sopron

A Pécs és a Zalaegerszeg csendben, új szakvezetővel (Keszei Ferenc és Szentes Lázár) készült a tavaszra, és bízik a sima bennmaradásban. A Sopronnál már nem lehet beszélni csendes készülődésről, hiszen februárban tíz nap alatt négy edzője is volt a csapatnak, miközben meghatározó játékosok hagyták ott a csapatot, akiket román és viszonylag ismert olaszokkal sikerült pótolni.

Kaposváron semmi rendkívüli nem történt, és bíznak benne, a nyár is az első osztályban találja a csapatot, igaz a játékosállományt elnézve, ez nem lesz egyszerű. A Vasasnál érkezett az elmúl évek legeredményesebb edzője Pintér Attila, jelentősen átalakult a játékosállomány is, így valószínű, hogy elmozdulnak a 14. helyről.

A Pápára a belügy is figyel

Kiesőhelyen a REAC és a Pápa áll, melyeknél nem volt nagy mozgás télen - igaz Pápán már Gálhidi György az új edző - és az idgenrendészet is komoly fordított a csapat felé, amikor sorra tűntek fel a szakvezetés által is furcsált külföldi játékosok a csapat körül. Az egyik veszprémi edzésen kiszállt a hivatal és az idegenlégiósok munkavállalási engedélyei felől érdeklődött.