Piroska
-2 °C
5 °C

A Bundesliga idei legfurcsább gólját kapta a Hamburg

2006.02.27. 13:46
A Bundesliga huszonharmadik fordulójának vasárnapi zárómeccsén a Hamburg hazai pályán fogadta a gyengélkedő Stuttgartot. A vendégek váratlanul nyertek, a második góljuk pedig komikus volt, a holland Van der Vaart úgy adott haza a félpályáról, hogy a kapus nem volt a kapuban.

A Bayern München előnye a huszonharmadik forduló után tizenegy pontra nőtt az őt üldöző Hamburggal szemben - a Bremen kilenc ponttal követi a bajorokat -, amelyik elveszítette hazai bajnokiját a Stuttgarttal szemben.

Szilveszterre is kiható jelenet

#alt#
Van der Vaart kritikus mozdulata

A Hamburg ugyanis az idényben másodszor szenvedett hazai pályán vereséget, a második gól történelmi volt, alighanem valamennyi szilveszteri összeállításban előkelő helyet kap majd a megmosolyogtató jelenetek között.

Történt, hogy a kilencvenedik perc utáni hosszabbításban a hamburgi kapus, Wächter is előrement egy szabadrúgásnál, hátha neki is sikerül veszélyt okoznia egy lecsorgó labdánál, és összejöhet az egyenlítés.

Magától is begurult volna a labda

A balról csavarodó labdát azonban a hazaiak visszarúgták a mezőnybe, térfelük közepén a horvát Zvonimir Soldo pedig még megtoldotta, a kezdőkörben utolsó emberként álldogáló holland Rafael Van der Vaart simán visszaemelhette volna, de ehelyett elengedte maga mellett, és ballal, a nézők általános megrökönyödésére a kezdőkörből saját kapuját vette célba.

Amikor tudatosult benne, hogy hibázott, akkor hiába eredt a labda után, a két perce pályán lévő német Gomez sokkal gyorsabb volt, lefutotta őt, a tizenegyes pont környékén le is pattant a csatárról. A húszéves támadó nem várta meg, hogy a labda a kapuba vánszorogjon, hanem három méterről beljebb segítette. Így mentette meg a hollandot attól a szégyentől, hogy a félpályáról lőjön öngólt, egyúttal megszerezte ötödik Bundesliga-gólját, tavasszal először volt eredményes.

A hiba ellenére nem a holland volt csapata leggyengébb tagja

A hosszú sérülése után a félidőben beálló Van der Vaart így elevenítette fel a történteket: egy pillanatra kihagyott, és nem jutott eszébe, hogy a kapus előrement, egyszersmind nagyon sajnálta a jelenetet.

Az elismert szaklap, a Kicker a teljesítményét ötösre értékelte, mégsem ő volt csapata leggyengébb tagja, hanem az egyaránt hatost, vagyis a legrosszabb minősítést kapó két csatár: Lauth és Barbarez.