Sára, Márió
2 °C
6 °C

Brazil fölény a vb-gólkirályjelöltek listáján

2006.02.28. 12:38
A június 9-én kezdődő németországi labdarúgó világbajnoksággal kapcsolatban sok mindenre lehet már most is fogadni. Többek között megtippelhető a gólkirály személye. A leggyengébben két brazilra, Ronaldóra és Adrianóra fizet a William Hill angol iroda.

Alig több, mint három hónap múlva kezdődik a labdarúgó-világbajnokság. A németországi eseménnyel kapcsolatban, a világ talán legjelentősebb fogadóirodájánál, az angol székhelyű William Hillnél számtalan dologra lehet fogadni. A végső győztesen mellett az egyik legkeresettebb tétel, valószínűleg a gólkirály személye lesz.

Ronaldo és Adriano az élen

#alt#
Ronaldo és a Real is szenved mostanában (fotó: epa)

Hogy a pillanatnyi forma mennyit jelenthet a vb-n, azt jól jellemzi, hogy jelenleg az első helyen a mostanában roppant gyenge formában játszó Ronaldo található. A négy évvel korábbi világbajnokság gólkirályának esetleges idei sikere kilencszeres pénzt fizet.

A Real Madriddal vergődő csatárzseni mögött egy másik brazil, a jelenleg ugyancsak csúcsformában kívül játszó Adriano található. Az olasz Internazionale támadójának diadala tizenkétszeres szorzóval található. Mögötte egyformán tizenháromszoros nyereménnyel kecsegtet az Arsenal francia támadója Thierry Henry és a Newcastle-ben jelenleg sérüléssel bajlódó Michael Owen sikere.

Manchesteriek egymás mellett

Utánuk a Manchester United támadósora következik, de amíg az angol Rooney-ra befektetett pénz tizenötszörös, a holland Ruud van Nistelrooyra szánt pénz tizenhétszeres nyereménnyel kecsegtet.

Az első tíz helyezett "versenyét" négyes holtverseny zárja, melyben a brazil Ronaldinho, az olasz Luca Toni, az ukrán Andrij Sevcsenko és az argentin Hernán Crespo szerepel. Amennyiben közülük kerül ki a későbbi győztes, úgy huszonegyszeres pénzt nyerhetnek a rájuk fogadók.

Olyanok is a listán, akik talán ott se leszenek

A lista érdekessége, hogy például tizenhárman állnak negyvenegyszeres szorzóval, köztük olyanok, akiknek még a vb-részvétele sem biztos. Például az olasz Francesco Tottit súlyos sérülése, míg honfitársát Vierit a kapitányi döntés tarthatja távol a németországi eseménytől.

A legtöbben azok között szerepelnek, akiknek sikere százegyszeres pénz lehet a nyeremény. Így itt található a francia Zinedine Zidane, a cseh Pavel Nedved, az angol David Beckham, vagy a portugál Cristiano Ronaldo is.

Az angoloknál a külföldiek vezetnek

Szintén a William Hill oldalán az angol bajnokság idei gólkirályára is lehet fogadni. Ennek érdekessége, hogy amíg az angol válogatott támadói (Owen és Rooney) az igen előkelő harmadik és ötödik helyen találhatóak a vb-listán, addig az angol bajnokság hasonló versenyében nem találhatóak az első öt között.

Azt a listát a holland van Nistelrooy vezeti a MU-ból, majd Henry következik az Arsenalból. Utánuk két "kiscsapatból" érkező ember, Darrent Bent a Charltonból és Yakubu a Midlesborough-ból található, míg az ötödik helyen a Chelsea és az angol válogatott irányítója, Frank Lampard áll.