Ágnes
-1 °C
2 °C

Tíz sztárt rúgnak ki a Realból, Del Bosque visszatérhet

2006.03.01. 13:53
Az edzőt és tíz játékosát is elbocsátja a Real Madrid új elnöke, Fernando Martin, állítja a spanyol sajtó. Többek között Ronaldónak, Roberto Carlosnak és Cassanónak távoznia kell, valószínűleg megy Zidane is a nyáron. A korábbi sikeredző, Martin jóbarátja, Vicente Del Bosque már a szezon közben visszatérhet.
A fél játékoskeretet és az edzőt is kirúgja a Real Madrid új elnöke, Fernando Martin, állítják spanyol lapok.

A dúsgazdag építési vállalkozó hétfőn, az eddigi első ember, Florentino Perez lemondása után került a klub élére, és célja, hogy megreformálja az egyesületet, amely 2003 óta semmit nem nyert.

Del Bosquét várja Martin

#alt#
Vicente del Bosque (fotó: epa)
A Marca című madridi lap biztosra veszi, hogy Juan Ramón Lopez Caro szakvezető helyett egy neves, nemzetközileg elismert tréner érkezik, csak az a kérdés, mikor, szezon közben vagy csak annak végén. Említik Fabio Capello, Rafa Benítez, José Mourinho, Marcello Lippi és Carlo Ancelotti nevét is, ám a legesélyesebbnek Vicente Del Bosquét tartják.

A Real 1999 és 2003 közötti sikeredzője ugyanis nagyon jóban van Martinnal, jelenleg munkanélküli, így gond nélkül visszakaphatja kispadját. Korábban azt nyilatkozta, amíg Perez az elnök, ő nem fog a Real Madridnál dolgozni, ám ez, az egyetlen akadály eltűnt.

Ronaldo visszamehet Milanóba

Az edzőn kívül tíz játékosnak, sok világsztárnak távoznia kell a nyáron, írja a barcelonai Sport, amely három napja szinte csak a madridi riválissal foglalkozik.

Az első számú távozó Ronaldo, aki már Florentino Perez lemondása előtt kijelentette, elmegy, mert nem szeretik a szurkolók. Az Inter és a Milan vinné is.

A szintén brazil Roberto Carlos ellenben nem akarja elhagyni Madridot, de elküldik, csakúgy, mint Michel Salgadót és Ivan Helguerát, akik teljesítménye igencsak visszaesett. A dán Thomas Gravesen januárban sérülést színlelt, hátha eladják, néhány hónap múlva nem kell trükköznie, megszabadulnak tőle, a nem Real-szintű Pablo Garciával és Diogóval együtt.

Cassano fél évet marad?

A több mint egy évig sérült, és visszatérte óta sem brillírozó Jonathan Woodgate szintén a piacra kerül a télen reklámáron megszerzett, ám egyetlen gólján kívül semmit nem mutató, még mindig túlsúlyos olasz Antonio Cassanóval együtt.

A Real Madridot még mindig sokszor, 34 évesen is a hátán cipelő Zinedine Zidane-t sem marasztalja Martin, bár az aranylabdás még nem döntötte el, a vb után folytatja-e pályafutását vagy visszavonul.

Beckham, és a fiatal brazilok maradnak

Az újságok nem említik Raúlt, Iker Casillast, David Beckhamet, Sergio Ramost, Cicinhót, Robinhót, Baptistát és Gutit a távozók között.