Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Molotov-koktélokkal dobálóztak a görög szurkolók

2006.03.06. 11:42
A görög bajnokság huszonkettedik fordulójában Torghelle Sándor csapata, a Panathinaikosz megnyerte az AEK Athén elleni városi rangadót, és felzárkózott a második helyre. Szurkolói rendbontás nélkül ez az összecsapás sem múlt el, ketten őrizetben zárták a délutánt.

Hat szurkoló könnyebben megsérült, kettőt őrizetbe vettek, amikor a Panathinaikosz-AEK Athén görög labdarúgó-bajnoki rangadó előtt összecsaptak a két együttes drukkerei.

Pár percben reménykedett

A görög televízió hétfő reggeli beszámolója szerint a szembenálló felek Molotov-koktélokat dobtak egymásra. A közbelépő rendőrök könnygáz bevetésével tudták helyreállítani a rendet a hetvenöt ezer nézőt befogadó Olimpiai Stadion környékén.

A viharos előzményekhez képest a találkozó békés körülmények között, és a hazaiak 1-0-ás sikerével ért véget. Torghelle Sándor, a Panathinaikosz magyar légiósa nem lépett pályára, pedig előzetesen abban reménykedett, hogy kaphat pár percet, mert az előző bajnokin is beállították a hajrára.

Szárnyaló csatárokat kellene kiszorítania

A huszonöt éves Torghelle jövője egyelőre bizonytalan, szeretné megmutatni a görög fővárosban, mire képes, de akiket ki kellene szorítania a csapatból, jó formában vannak, a görög Gekkasz az elmúlt tizenegy fordulóban valamennyi alkalommal betalált.

A Panathinaikosz ezzel a sikerrel nagy lépést tett a második, selejtező nélküli Bajnokok Ligája-helyezést érő pozíció felé. A "zöldek" épp az AEK-ot taszították egy hellyel hátrább, az élen álló Olympiakosz szinte már behozhatatlanul, tizenkét ponttal vezet.

Malesani kemény szavakkal bírálta

Az indolens viselkedése miatt sokszor támadott Torghelle haza semmiképpen sem szeretne térni, jelenlegi klubjának opciós vételi joga van rá. Ha ezt nem érvényesíti, akkor alighanem visszakerül angol anyaegyesületéhez, a Crystal Palace-hoz, amelyik a feljutásért harcol, pillanatnyilag ötödik a második ligában.

A válogatott játékos helyzetét nehezíti, hogy olasz edzője, Alberto Malesani kemény szavakkal bírálta őt, amikor a Barcelona elleni hazai BL-mérkőzésen - gól nélkül zárult - lecserélését heves kézmozdulatokkal vette tudomásul.