Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Mourinho: Mi már csak a tévében nézzük a BL-t

2006.03.08. 16:53
A Bajnokok Ligájából kieső Chelsea edzője, Jose Mourinho edzője szerint szerencséje sem volt csapatának a Barcelona elleni nyolcaddöntőben. A portugál sok sikert kivánt Ronaldinhoéknak, az ellenfél edzője, Frank Rijkaard azt mondta magáról, nem bosszúálló típus és nem is örül jobban ennek a győzelemnek, mint a többinek.

A szerencse szerepét hangsúlyozták a vesztes és a győztes edzők is a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi nyolcaddöntő mérkőzései után. A kieső Chelsea szakvezetője, Jose Mourinho hiányolta, a továbblépő Juventust irányító Fabio Capello megérdemeltnek mondta a szerencsét.

Elmaradt a tavalyi színvonal és izgalom a Barcelona-Chelsea párosítás visszavágóján. A mérkőzés magas színvonalat nem hozott, a hazaiaknál Ronaldinho egy gyönyörű mozdulat után eldöntötte a továbbjutást, így a hosszabbításban megítélt és értékesített büntető csak a kettős vereség elkerülését (1-1) jelentette a Chelsea számára. A Barcelona 3-2-es hosszabbítással jutott a legjobb nyolc közé.

Dicséret Ronaldinhonak

#alt#
Lampard és Ronaldinho mezt cserélnek (fotó: epa)

"Nem vagyok bosszúálló típus. Nem befolyásol, ami esetleg a múltban történt. Tisztelem az ellenfelet és az edzőjét is" - kezdte értékelését az Frank Rijkaard, a spanyol csapat vezetőedzője, utalva az egy évvel korábbi BL-nyolcaddöntőre, amikor együttese alulmaradt a Chelsea-vel szemben. "A Chelsea nagy csapat, de a mostani győzelemnek semmi köze nincs a tavaly történtekhez. Nem vagyok ma boldogabb, mint bármikor máskor."

"Ma a csapatjátékunk volt igazán kiváló, alig adtunk lehetőséget ellenfelünknek. Nagyon erős riválist gyűrtünk le, ami örömteli, de nem kényelmesedhetünk el" - figyelmeztetett Rijkaard, aki dicsérte a gólszerző Ronaldinhot is. "Zseniális gólt rúgott, s nemcsak az tetszett, ahogy technikailag kivitelezte, hanem a megoldás gyorsasága is."

Mourinho a Benficának szurkol

Nem hozta a tavalyi "formáját" a Chelsea edzője, Jose Mourinho sem, de akárcsak két hete, most is hangzatos nyilatkozatot tett. "Nem láttuk a két csapatot két meccsen végig 11-11 emberrel játszani, ennyit tudok mondani. Az első meccsen egy órát játszottunk emberhátrányban, de ha a Barca jutott a következő körbe, az azt jelenti, hogy az övé a jobb csapat." A portugál menedzser most nem a bírókat okolta, nem is a londoni meccsen szerinte színészkedő Messit, hanem a szerencse hiányát említette. "Amikor a Portóval 2004-ben nyertem, akkor a Deportivo ellen utolsó percben lőttünk gólt, amivel a döntőbe jutottunk. Tavaly a Liverpool ellen az utolsó percben hibáztunk el egy nagy helyzetet." "Kétségtelen, hogy a Barcelona kiváló csapat és sok sikert kívánok neki a továbbiakban. Tavaly ők nézték a tévében a negyeddöntőt, idén nekünk jutott ez. Mostantól kezdve azt remélem, hogy a Benfica lesz a BL-győztes" - mondta a lisszaboniakat egykor egy rövid ideig edző Mourinho.

Wiese alszik egyet a nagy hibára

#alt#
A brémai Micoud vigasztalja csapattársát, Tim Wiesét
(fotó: epa)

A Bajnokok Ligája történetének egyik legdrámaibb mérkőzését játszotta szerdán a Juventus a vendég Werder Bremennel, amely az első találkozó 3-2-es győzelme után a 88. percig továbbjutásra állt, majd addig parádézó kapusa hibája miatt 2-1-re kikapott és kiesett a BL-ből.

"Mindkét mérkőzésen remekül játszottunk, pedig előzetesen mindenki lesajnált bennünket. Megérdemeltük volna a továbbjutást, de sajnos ilyen a futball. Fájdalmas egy ilyen hiba miatt kikapni, de senki nem hibáztatja Tim Wiesét, mert mindenki látta, milyen jól védett ezen a meccsen" - fogalmazott kissé feldúltan a torinói összecsapás után Thomas Schaaf, a német csapat trénere. A végig jól védő Wiese a 88. percben lépett főszereplővé: egy hazai szöglet után a jobbszélre került ki a labda, amelyet a cseh Pavel Nedved kifejezetten gyengén adott középre, így a kapus biztosan kaparintotta meg a játékszert. Ám meggondolatlanul a földre vetette magát és fordulás közben kiperdült a kezéből a labda, amely a már a 16-osról éppen kifutó Emerson elé került, ő pedig az üres kapuba gurított.

"Mit mondhatok? Nagyon buta szituáció volt. Azt hiszem, aludnom kell rá egyet és holnaptól csak előre szabad néznem" - mondta a 24 éves Wiese, akit a csapat egy emberként vigasztalt az öltözőben.

A megérdemelt szerencse

A torinóiaknál nem vitatják, hogy egy szerencsés momentum döntött a javukra a nyolc közé kerülésről, ám az együttesnél kiérdemelt szerencséről beszélnek. "A brémaiak ezen az estén is bizonyították, hogy milyen jó csapatuk van. A kapusuk kiemelkedően védett, ráadásul az elején volt egy nagy hibánk, amit könyörtelenül kihasználtak. Fortuna velünk volt a végén, mégis, azt hiszem, az összkép alapján nem érdemeltük volna meg a kiesést - mondta Fabio Capello, a Juventus edzője. - A meccs elején nagyon álmosan futballoztunk, a Werder letámadása pedig nem ízlett nekünk, de a fiúk ismét megmutatták, hogy van tartásuk."