Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Komoly büntetés vár Angliában a Chelsea-re

2006.03.08. 18:39
A Chelsea kedden elbúcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligájától, egy nappal később pedig az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) bejelentette, kivizsgálja a csapat hétvégi bajnokiját, melyen több londoni játékos is botrányosan viselkedett. A Mourinho-csapat akár 250 ezer fontos bírságra is számíthat.

Úgy tűnik a keddi BL-búcsúval nem ért véget erre a hétre a Chelsea vesszőfutása. Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) ugyanis bejelentette, vizsgálatot indít a bajnok Chelsea legutóbbi, szombati bajnoki mérkőzése kapcsán. A fővárosi gárda futballistái ugyanis botrányosan viselkedtek a West Bromwich Albion elleni fellépésük során.

Páros lábú becsúszás, azonnali piros lap

A birminghami találkozón a 43. percben egy hazai játékos szabálytalansága után a londoniak valósággal üldözőbe vették a bírót. A játékvezető később kiállította Arjen Robbent, a Kékek 21 éves holland középpályását, mert páros lábbal rácsúszott Jonathan Greeningre.

A játékos fellebbezett az ítélet ellen, ám ezt az illetékesek elutasították. Robbennek ez volt a második kiállítása a szezonban, hiszen januárban a Sunderland otthonában túlzott gólöröme miatt kapta meg második figyelmeztetését.

Komoly büntetés vár a Cheésea-re

Az FA, valamint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) álláspontja szerint rendkívül szigorúan kell büntetni az ilyen eseteket, így a Chelsea komoly - körülbelül 250 ezer fontos - bírságra számíthat.

Robbenre egyébként is kivannak Angliában, Sir Bobby Charlton, a Manchester United egykori klaszisa szerint ugyanis a külföldiek színészkedéseikkel csökkentik az angol bajnokság morális színvonalát. Charlton éppen a Chelsea két játékosára, Drogbára és Robbenre gondolt, akik az elmúlt hetekben kétszer is eljátszották a nagyhalált, ezzel juttatva jogtalan előnyhöz csapatukat.