Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Újabb futballista halt meg a pályán

2006.03.09. 13:26
Újabb futballista lelte halálát a pályán. A belga negyedosztályban szereplő RSC Paturages 26 esztendős csatára, Mehdi Akkuz a találkozó közben összeesett és a gyors orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette. A játékosnak már 2004-ben is voltak szívproblémái, kivizsgálták, de nem tiltották el a sportolástól.

Mérkőzés közben összeesett, majd nem sokkal később meghalt egy labdarúgó Belgiumban.

A mentő sem tudott rajta segíteni

A La Derniere Heure című brüsszeli lap jelentése szerint az eset szerdán történt, egy barátságos meccsen, a Mons közelében lévő Boussu-Bois focipályáján: itt a megyei bajnokságban szereplő RSC Paturages állt ki egy helyi csapat ellen.

A Paturages 26 éves csatára, Mehdi Akkuz mintegy 10 perccel a kezdés után rosszul lett, összeesett, elvesztette eszméletét, s bár előbb a helyiek, majd a gyorsan kiérkezett mentősök is megpróbálták újraéleszteni, ez nem sikerült.

Nem ez volt az első rosszulléte

A labdarúgónak - aki korábban a Mons csapatában, a belga másodosztályban játszott - már korábban is voltak szívproblémái.

2004 novemberében szinte ugyanez a jelenetsor játszódott le vele: szintén összeesett egy mérkőzésen, de akkor sikerült újraéleszteni. Utána át is esett egy alapos kivizsgáláson, s egyelőre nem tudni, miért nem tiltották el a sportolástól.

A vb-n szereplő játékosoknak kötelező a szívvizsgálat

Az elmúlt évek hasonló tragédiái miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) arra készül, hogy a június 9-én kezdődő németországi világbajnokság előtt a résztvevő csapatok valamennyi játékosát kötelező szívvizsgálatnak veti alá.