Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Barcelona-Juventus BL-döntőt várnak

2006.03.10. 15:43
A labdarúgó Bajnkok Ligája negyeddöntőinek pénteki sorsolása nem nagyon befolyásolta az angol William Hill fogadóirodánál az esélyeket. A sorsolás előtt is Barcelona és a Juventus volt a legesélyesebb a végső sikerre, és ez a párizsi ceremónia után sem változott. Mint ahogy az sem, hogy az Ajax tűnik a legesélytelenebbnek, így az amszterdamiakra tett pénz fizet a legjobban.

A világ talán legjelentősebb fogadóirodájánál, az angol székhelyű William Hillnél a negyeddöntők pénteki sorsolása előtt a Barcelonát tartották a legesélyesebbnek idén a Bajnokok Ligája megnyerésére, Ronaldinhoék végső sikere 2,87-es szorzóval szerepelt. A katalánok mögött az olasz Juventus állt, a sorsolási ceremónia előtt ötszörös pénzt ért Pavel Nedvedék végső győzelme.

Az Ajax a legesélytelenebb

#alt#

A spanyol és az olasz bajnokság listavezetőit hatszoros szorzóval a Milan követte, majd érdekes módon az a Lyon következett hétszeres pénzzel, mellyel végül összesorsolták a három évvel ezelőtti győztest. Az esélyek alapján a még a nyolcaddöntő visszavágója előtt álló Internazionale éppen csak megelőzte a legjobb tizenhat között a Realt búcsúztató Arsenalt (9,5-, illetve 10-szeres szorzóval). A két meglepetéscsapat, a Villareal és a Benfica is szinte azonos összeget hozhat végső győzelme esetén (15-szörös illetve 17-szeres nyereményt ígérve), míg a sor végén az Ajax állt, egész pontosan 101-szeres szorzóval.

A sorsolás után kissé változott a kép, bár a sorrend ugyanaz maradt. A bukik szerint a Barca még esélyesebbnek tűnik, már "csak" 2,5-szeres pénzt hoz a győzelme, a Juve is javított, már csak négy és félszeres nyereménnyel kecsegtet, hogy megismétli tíz évvel ezelőtti sikerét.

A legjobban a Benfica esélyei csökkentek

Ugyanakkor a Milan, Lyon, Inter hármas szorzói pont eggyel rosszabbak, mint a sorsolás előtt voltak. Az egyetlen versenyben maradt angol együttes, az Arsenal esélyei is romlottak, az Ágyúsok már csak 12-szeres pénzt hozhatnak.

A Villareal az egyik csapat, melynek nem befolyásolta az esélyességét a párizsi sorsolás, ugyanakkor a Benfica - mely a negyeddöntőben a Barcelonával találkozik - esélye romlott a legtöbbet, tizenhétszeres pénzről huszonkilencszeresre. A másik stagnáló együttes, a holland Ajax - melynek még ott van az Inter elleni nyolcaddöntő visszavágója - ugyanúgy a legesélytelenebb maradt, a maga 101-szeres szorzójával.

A sorsolást tekintve tehát jelenleg a Barcelona-Juventus döntő tűnik legvalószínűbbnek, legalábbis a hideg fejjel kalkuláló fogadóiroda szerint. A két csapat ugyanis külön ágra került, tehát a sorozat utolsó meccsén találkozhat csak, ha eljutnak addig.

A negyeddöntő és az elődöntő párosítása:

Arsenal (angol)-Juventus (olasz)
Olympique Lyon (francia)-AC Milan (olasz)
Internazionale (olasz)/Ajax Amsterdam (holland)-Villarreal (spanyol)
Benfica (portugál)-FC Barcelona (spanyol)

Az Internazionale-Ajax Amsterdam (2-2) párharc visszavágóját jövő kedden rendezik.
A negyeddöntő első mérkőzéseit március 28-án és 29-én, a visszavágókat április 4-én és 5-én játsszák.

Az elődöntőben:
Arsenal (angol)/Juventus (olasz) - Internazionale (olasz)-Ajax
Amsterdam (holland) győztese/Villarreal (spanyol)
Olympique Lyon (francia)/AC Milan (olasz)-Benfica (portugál)/FC Barcelona (spanyol)
Az első mérkőzéseket április 18-19-én, a visszavágókat április 25-26-án rendezik.
A döntőt május 17-én játsszák Párizsban.