Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Arsenal-Juventus, Lyon-Milan a BL-negyeddöntőjében

2006.03.10. 13:22
A labdarúgó Bajnokok Ligája párizsi sorsolásán eldőlt, hogy az Arsenal a Juventussal, majd továbbjutás esetén az Inter-Ajax párharc győztesének és a Villareal összecsapásának továbbjutójával játszik. A másik ágon a Lyon-Milan győztese a Barcelona-Benfica párharc továbbjutójával játszik a döntőbe kerülésért.

Párizsban, az idei döntő helyszínén elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája negyed- és elődöntőjének sorsolását. Az eset érdekessége volt, hogy ezúttal kilenc csapat várta a sorsolást, miután az Internazionale-Ajax meccs visszavágóját csak jövő hét kedden rendezik.

Új trófea és rosszullét

Az esemény előtt, bemutatták az "új BL-trófeát", melyet a liverpooli Gerrard és a Real Madrid egykori klasszisa Gento adott át Párizs polgármesterének. Az idei győztes azért kap majd új kupát, mert a Liverpool tavalyi sikerével ötödször nyerte bel a BEK, illetve BL-serleget, így örökre megtarthatta azt.

Élő adásban ájult el a műsorvezetőnő

A francia televíziós műsorvezetőnőt, Carole Rousseau-t eddig nem sokan ismerték a világon, a BL pénteki sorsolása után viszont úgy fogják emlegetni, "az a csaj, aki élő adásban elájult".

A legszebb napjain már túllévő, de még mindig szemrevaló hölgynek a színpadon, nagyközönség előtt kellett interjút készítenie Gentóval, a Real Madrid idős legendájával: előbb nyelvi problémák miatt, majd anyanyelvén, spanyolul sem értette sem az első, sem a második kérdést sem az exfutballista, mire Rousseau kínjában mosolygott, majd dülöngélni kezdett.

Ekkor a kamera hirtelen a közönségre váltott, de Platiniék aggódásából egyértelmű volt, a konferansziét pátyolgatják. Alig két perc után összekapták, folytatta, de csakhamar rájöhetett, a futball nem neki való, és a szervezők közölték, rosszulléte miatt nem ő vezeti a továbbiakban a műsort.

A sorsolás előtt, a műsorvezető hölgy kisebb rosszulléte adott okot a pánikra, de szerencsére hamar jobban lett, úgy tűnt, gond nélkül lemehet az esemény. Percek múlva aztán kiderült, a hölgy mégincs olyan jól, ismét rosszul lett. Újabb párperces kényszerszünet után aztán mégis folytathatta.

Vieira visszatér az Arsenalhoz

Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy azonos országból és azonos csoportból érkező csapatok is összekerülhetnek, csak a Milannak és - ha továbbjut - az Internek kell majd kikerülnie egymást, ha nem egymással játszanak.

A sorsoláson először az Arsenal nevét húzta ki Laurent Blanc, és Henryék ellenfele a Juventus lesz. A meccs pikantériáját a nyáron éppen az angoloktól Olaszországba szerződő Vieira játéka jelentheti. Az Arsenal esélyeit növeli, hogy az idei kiírásban még veretlen.


Akár Milan-Barca elődöntő is lehet

A Lyon is hazai pályán kezd, az ő ellenfelük a legutóbb 2003-ban diadalmaskodó Milan lett. Az Inter-Ajax meccs győztese a Villareallal találkozik, míg a címvédő Liverpoolt búcsúztató Benfica a Barcelonát kapta. Érdekesség, hogy a Barca eddigi egyetlen BL-sikerét éppen annak a Ronald Koemannak a góljával szerezte meg, aki jelenleg a Benfica kispadján ül.

Következő lépésként az elődöntőket sorsolták ki, ennek értelmében az Arsenal-Juventus meccs nyertese, az Inter (esetleg Ajax)- Villareal meccs továbbjutójával meccsel. A másik ágon a Lyon-Milan győztese a Barcelona-Benfica párharc jobbikával találkozik.

A negyeddöntő és az elődöntő párosítása:

Arsenal (angol)-Juventus (olasz)
Olympique Lyon (francia)-AC Milan (olasz)
Internazionale (olasz)/Ajax Amsterdam (holland)-Villarreal (spanyol)
Benfica (portugál)-FC Barcelona (spanyol)

Az Internazionale-Ajax Amsterdam (2-2) párharc visszavágóját jövő kedden rendezik.
A negyeddöntő első mérkőzéseit március 28-án és 29-én, a visszavágókat április 4-én és 5-én játsszák.

Az elődöntőben:
Arsenal (angol)/Juventus (olasz) - Internazionale (olasz)-Ajax
Amsterdam (holland) győztese/Villarreal (spanyol)
Olympique Lyon (francia)/AC Milan (olasz)-Benfica (portugál)/FC Barcelona (spanyol)
Az első mérkőzéseket április 18-19-én, a visszavágókat április 25-26-án rendezik.
A döntőt május 17-én játsszák Párizsban.