Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Szemináriumon a 2012-es Eb-pályázat szervezői

2006.03.13. 19:55
Az európai futballszövetség kétnapos fejtágítással segíti a 2012-es Eb magyar-horvát pályázóit. Kisteleki István MLSZ-elnök szerint motivált a csapat, a szervezőbizottság elnöke, Gyárfás Tamás csak annyit mondott a delegáció vezetőjének, hogy jól nézze meg a szállodai szobáját.

Kétnapos "szemináriumon" készíti fel a lehető legjobb pályázatra az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a 2012-es kontinensbajnokság megrendezésére készülő magyar és a horvát futballilletékeseket. Ez még nem a valódi terepszemle, inkább amolyan tréning, mielőtt a három versenyben maradt fél - a hazai pályázat mellett a lengyel-ukrán és az olasz - május végén beadja végleges anyagát.

A békától ugráló labda

"Próbáljuk a lehető legtöbb információt eljuttatni. A szervezők mellett az építtetőkkel, tervezőkkel, szállodásokkal is találkozunk" - mondta Mikael Salzer, az UEFA-delegáció vezetője, aki szeptemberben újra Magyarországra jön, hogy végigjárja majd a tervezett helyszíneket.

A pályázótárs horvát szövetség elnöke, Zlatko Markovic szerint az elkötelezettség, akarat és a tehetség szól a két ország mellett, és ezt most láthatták is az UEFA emberei. Markovic úgy véli, a magyar Aranycsapat még élő tagjai is megérdemelnék, hogy az Eb-t hazájukban láthassák. A két ország összesen ötödszörre pályázik az Eb-re, miközben szavai szerint "ahol most a legmagasabb szintű a futball, egykor azt hitték, azért ugrál a labda, mert béka van benne". Markovic tréfásan "kiosztotta" Gyárfás Tamást, a szervezőbizottság elnökét is, akinek azt mondta, kicsit fékezzen a félelmetes tempójából.

Motivált csapat

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) új elnöke, Kisteleki István azt mondta, nagy esély lenne a 2012-es Eb, hogy a két ország felzárkózzon a futball gazdagjai mögé, mellé. "Motivált a csapat, Salzer úr nagy ellenfél volt, állta a kérdéseket, Markovic úr félelmetes erővel támadt" - jellemezte a megbeszélés légkörét. Azzal zárt, "szerintem meglesz ez".

Nézzen jól körül

A lelkes és lelkesítő beszédek után a legszűkszavúbb Gyárfás Tamás volt, aki arra utalva, hogy Mikael Salzer a nyertes pályázat helyszínére is sokszor ellátogat majd csak ennyit mondott: "Arra kérem, hogy nézze meg jól a szállodai szobáját."