Ronaldo: 'A világbajnokság után mindenki befoghatja'

2006.03.13. 15:05
Egy brazil lapnak adott interjúban beszélt Ronaldo, a Real Madrid futballklasszisa az őt kritizáló legendákról, Peléről és Platiniről, góltalan periódusáról és a brazil válogatott vb-esélyeiről.
Rossz idegállapotban, de elszántan várja a nyári, németországi világbajnokságot Ronaldo.

A Real Madrid brazil futballistája a hétvégi, Valencia elleni rangadón (0-0) az utolsó percben hibázott tizenegyest, de az O Globo című lap még ez előtt készített vele interjút.

"Pelének megvan a maga baja"

#alt#
Ronaldonak elege lett (fotó: epa)
Az utóbbi időben mutatott gyenge teljesítménye miatt Pelé és Michel Platini, két volt futballklasszis is kritizálta Ronaldót, aki úgy érzi alaptalanok a támadásaik.

"Nem érzem jól magam. Pelé azt mondta, azért nem megy a játék, mert rendezetlen a magánéletem, miközben mindannyian tudjuk, neki is van családja, és megvan a maga baja. Ő csak egy fizetett nyilatkozó" - mondta a 29 éves klasszis arra utalva, hogy Pelé fiát néhány hónapja elítélték, és lecsukták kábítószer birtoklás miatt.

Platini szerinte csak irigy rá

Platini Ronaldo testsúlyára tett megjegyzéseket, szerinte kövér és kiöregedőben lévő focista, ám a volt Barcelona- és Inter-játékost nem érdekli, mint gondol a francia. "Nem izgat Platini, én őt nem ismerem. Egy francia futballista barátom van, Zidane, aki mindenben túltett már rajta, és ő is megnyugtatott, Platini csak irigykedik."

Nemrég Ronaldo kijelentette, elhagyja a Real Madridot, mert a szurkolók nem szeretik - a klub új elnöke is erről beszélt -, az O Globónak viszont ezt nem erősítette meg. A klubjövőjével csak a világbajnokság után foglalkozik, visszavonulásra nem is gondol, legalább 34 éves koráig játszani akar.

A világbajnokságon újra bizonyítani akar

"Nagyon készülök a vb-re, ott majd mindenkinek befogom a száját" - jelentette ki Ronaldo, míg a súlyáról csak annyit mondott, nem kövér, "és amikor jönnek a gólok, ez senkit nem érdekel".

A Real Madrid egy hónapon belül kiesett a Bajnokok Ligájából és a Spanyol Kupából, a bajnokságban pedig kilenc ponttal van lemaradva a vezető Barcelona mögött.

A nyári vb-n Brazília az első számú esélyes, akkora favoritnak tartják, hogy ha nem nyernék meg, már kudarcnak számítana. Ronaldo pedig a fogadóirodák szerint a torna gólkirálya lesz.  • Hírek
  • Bankszámla