Ágnes
-1 °C
2 °C

Otthon botlott a kupában az Újpest

2006.03.15. 21:25
Az idegenben játszó csapatok napja volt a nemzeti ünnep a labdarúgó Magyar Kupában: a Debrecen Újpesten, a Fehérvár Kaposváron, a Vasas Pécsen tudott nyerni.

Három meccset játszottak szerdán a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntői közül, a negyediket, a Sopron-Bp. Honvéd találkozót a pálya alkalmatlansága miatt el kellett egy héttel halasztani.

A bajnok DVSC-AVE Ásványvíz a listavezető, tavasszal nagy formában játszó Újpest otthonában kezdte a párharcot. A debreceniek két - gyakorlatilag három - tizenegyest is elvégezhettek a mérkőzésen, az elsőt a még a kilencedik percben. Éger értékesítette is a büntetőt, ám egy csapattársa belépett a 16-oson belülre, ezért a játékvezető megismételtette a lövést. Másodszor Illyés, az újpestiek kapusa hárított, és Ibrahim Sidibe sem tudott a kipattanóból betalálni.

A vendégek Dombi Tibor második sárga lapja miatti kiállítása miatt a teljes második félidőben emberhátrányban küzdöttek. Igaz, a debreceni az ellen az Erős Károly ellen vétett, aki könyöklései miatt maga is a kiállítás sorsára kellett volna jusson, de ő nem kapott pirosat.

A második játékrész közepén aztán újra tizenegyeshez jutott a Loki: Sándor Tamás ellen szabálytalankodtak, Sidibe ezúttal nem hibázott. A vendégek jól tartották a megszerzett előnyt, így az 0-1-s győzelemmel nagy esélyt kaptak az egy hét múlva következő visszavágóra. Az újpestiek a 2005/2006-os szezonban először vesztettek el tétmeccset a Megyeri úton.

A Kaposvár és a bajnokságban második Fehérvár pörgős meccset játszott. A kezdés után mindkét csapatnak voltak helyzetei, de negyedóra elteltével a brazil Andres Alves szerzett vezetést a hazaiaknak. Duplázhatott is volna, de a futballba a télen visszatért Dvéri Zsolt fejjel mentett a gólvonalról, és ebből lendületet is nyert a Fehérvár, a félidő végén Dvéri szabadrúgása után Schwarz egyenlített. A fordulás után előbb a Kaposvár, majd Csertői Aurél együttese volt a támadóbb, és utóbbi a hajrában egy szöglet utáni fejessel meg is szerezte a győzelmet (1-2).

A harmadik idegenben győző a Vasas volt: eseménytelen meccsen Rósa lövése hozta meg az előnyt (0-1) a visszavágóra Pintér Attila csapatának.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Újpest FC - DVSC-AVE Ásványvíz 0-1 (0-0)
Gól: Sidibe (69., 11-esből) kiállítva: Dombi (45., DVSC-AVE Ásványvíz) A visszavágót április 5-én rendezik.
Kaposvári Rákóczi-FC Fehérvár 1-2 (1-1)
G: Alves (23.), illetve Schwarz (44.), Csizmadia (81.)
A visszavágót március 22-én rendezik.
Pécsi MFC-Vasas 0-1 (0-0)
G: Rósa (79.)A visszavágót március 22-én rendezik.
Az FC Sopron-Budapest Honvéd párharc első mérkőzését a pálya használhatatlansága miatt március 22-re halasztották, a visszavágóra egy héttel később, 29-én kerül sor.