József, Bánk
-6 °C
0 °C

Benitez 2010-ig hosszabbított a Liverpoollal

2006.03.16. 16:35
A labdarúgó Bajnokok Ligája címvédő FC Liverpool további négy évre, 2010 nyaráig meghosszabbította a spanyol Rafael Benitez szerződését.

Rafael Benitez, az FC Liverpool spanyol vezetőedzője négy évvel meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését az angol klubnál.

Népszerűség és tízmillió font

A The Guardian című brit napilap információja szerint a 45 éves tréner ügynöke a Fulham ellen 5-1-re megnyert szerdai bajnoki előtt állapodott meg Rick Parry elnökkel.

Benitez várhatóan még a hétvégi forduló előtt ellátja kézjegyével a kontraktust, amely körülbelül tízmillió fontot jövedelmez majd neki. A szurkolók körében is roppant népszerű mester komoly terveket szövöget a Mersey partján, igaz a klubvezetés attól tart, nem tudja majd minden tervét anyagilag támogatni.

Tenerive, Valencia, Liverpool

A tréner - akivel kapcsolatban korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Real Madridhoz tart - korábban a Tenerife együttesét irányította, majd 2002-től a Valencia kispadján ült. 2004 nyarán a Valenciával aratott UEFA Kupa diadal után szerződött Liverpoolba, és mindjárt az első évében Bajnokok Ligáját nyert a vörösökkel.

Az idei kiírásban azonban már nem ment olyan jól a csapatnak. A csoportkört még simán vették - többek között a Chelsea-t is maguk mögé utasítva, de a nyolcaddöntőben a portugál Benfica kettős győzelemmel verte ki a címvédőt.