György
14 °C
24 °C

Nem bírt a Fradi a Zalaegerszeggel

2006.03.17. 21:30
A Ferencváros hazai pályán 2-2-es döntetlent ért el a Zalaegerszegi TE ellen a labdarúgó Borsodi Liga 19. fordulójának nyitómérkőzésén.

Aktívabban kezdett a hazai gárda, és az első negyedóra végén a mezőnyfölény meghozta a vezető gólt is. Szalai indult meg a térfél közepéről, egészen a 16-osig vezette a labdát, ahol Bajevskihez passzolt, de Sebők hátulról akasztotta a támadót. A jogos büntetőt Jovánczai az elvetődő Varga mellett a kapu közepébe rúgta (1-0).

Öt perccel később egy bal oldali beívelés után Sebők beleült Tímár ölébe, majd nagyot esett. Az egyébként is rengeteg hibával bíráskodó Fábián "megette" az esetet és tizenegyest ítélt a zalaiak javára. A 11-est a sértett végezte el, és magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba (1-1).

A szünet után a ferencvárosi tábor folyamatosan az egyenlítő gól szerzőjét szidalmazta: az új szabályok értelmében a játékvezető először a hangosbemondón keresztül figyelmeztette a nézőket, majd - miután ez nem segített - félbeszakította a mérkőzést, rövid egyeztetés után azonban folytatódott a játék.

A második játékrészben is csak negyedórát kelett várni a gólra, ekkor Koplárovics csapta be Balogot a bal oldalon, középre adásába Bogunovic belepiszkált, így Peric elé került a labda, aki 10 méterről a jobb sarokba bombázott (1-2). A Fradi azonban nem adta fel és három perccel később sikerült is egyenlítenie. A csereként beállt Takács óriási lendülettel tört be a 16-oson belülre, ahol Vasassal visszahúzta őt. , Fábián játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott: a büntetőt ismét Jovánczai végezte el és a bal sarokba gurított.

A hajrában a hazai gárda mindent megtett a győzelemért, de Szentes Lázár együttese magabiztosan tartotta a döntetlent.

Eredmény:
Ferencváros-Zalaegerszegi TE 2-2 (1-1)
Üllői út, 4300 néző, v.: Fábián
gólszerzők: Jovánczai (17., 62., mindkettőt 11-esből), illetve Sebők V. (21., 11-esből), Peric (59.)
sárga lap: Balog (20.), illetve Vasas (61.), Molnár B. (66.)