Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Biztosan lesz román csapat az UEFA-kupa elődöntőjében

2006.03.17. 14:04
Nyonban elkészítették a labdarúgó UEFA-Kupa negyeddöntőjének párosítását. A még versenyben lévő négy kelet-európai csapat közül csak a két román került össze, így az már biztos, hogy a legjobb négy között lesz román csapat.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában elkészítette az UEFA-kupa negyed-, illetve elődöntőjének párosítását.

"Spanyol-verők" az "olasz-verők" ellen

#alt#

A Sevilla-Zenit összecsapás érdekessége, hogy mindkét együttes francia csapatot búcsúztatott a nyolcaddöntőben. A spanyolok a Lille, míg az oroszok a Marseille ellen léptek tovább, egyaránt 2-1-es összesítéssel.

A párharc továbbjutója a bolgár Levszki Szófia és a német Schalke 04 találkozók nyertesével találkozik. Az előző párosításhoz hasonlóan, itt mindkét fél olasz csapatot (Palermo és Udinese) vert ki az előző körben.

Összekerült a két román csapat

Összekerült a még versenyben levő két bukaresti együttes, a Rapid és a Steaua, így az már most biztos, lesz román a legjobb négy között. A párharc továbbjutójának az elődöntőben a Basel-Middlesbrough páros jobbikával kell találkoznia. A svájciak a francia Strasbourgot, míg az egyetlen versenyben lévő angol klub az olasz Romát ejtete ki.

A negyeddöntő első mérkőzéseit március 30-án, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik. Az elődöntőket április 20-án és 27-én játsszák. A döntőt május 10-én Eindhovenben rendezik.

A negyeddöntő párosítása:

Sevilla (spanyol)-Zenit (orosz)
FC Basel (svájci)-Middlesbrough (angol)
Rapid Bucuresti (román)-Steaua Bucuresti (román)
Levszki Szófia (bolgár)-Schalke 04 (német)

Az elődöntő párosítása:
Levszki Szófia (bolgár)/Schalke 04 (német) - Sevilla (spanyol)/Zenit(orosz)
Rapid Bucuresti (román)/Steaua Bucuresti (román) - FC Basel (svájci)/Middlesbrough (angol)