Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Műkorcsolya
Percről Percre

Zsarolással a foci-vb-re

2006.03.20. 12:08
Akad, akit sérülése, másokat gyengébb teljesítménye tarthat távolt a június 9-én kezdődő labdarúgó világbajnokságtól. A Costa Rica-i Oscar Rojas azonban biztosra megy, a válogatottnál történt visszaélések kiteregetésével fenyegette meg a szövetséget, amennyiben nem kerül be a vb-re utazó keretbe.

Két és fél hónappal a németországi labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt, a vb-résztvevő együttesek háza táján egyre inkább éleződik a harc a csapatba kerülésre.

Vannak, akiknek sérülés szólhat közbe a részvételbe, míg másoknak a forma miatt van aggódni valójuk. A hazaiaknál eldőlt, hogy a múlt héten megsérült Sebastian Deisler kénytelen lesz kihagyni a rendezvényt, ugyanakkor az olaszoknál nemzeti ügynek tekintik a sérült Francesco Totti felgyógyulását.

Kiderülhetnek "bizonyos dolgok"

#alt#
Oscar Rojas

Ennél sokkal viccesebb a Costa Rica-i válogatott Oscar Rojas esete, aki "bizonyos dolgok" nyilvánosságra hozatalát helyezte kilátásba arra az esetre, ha nem kerülne be hazája világbajnoki keretébe.

"Egyes forrásokból úgy értesültem, hogy nem leszek tagja a németországi világbajnokságra utazó csapatnak. Ha ez tényleg így alakul, egy-két dolgot elmesélek majd a válogatásról, illetve néhány válogatott játékosról" - igyekezett azt a gyanút kelteni a 26 éves futballista, hogy a csapat összeállításával nincs minden rendben.

Inkább lenne mexikói

A mexikói Veracruz alkalmazásában álló Rojas hazát is váltana, amennyiben nem szerepelhet a vb-n. "Mexikói állampolgárságért fogok folyamodni, már csak azért is, mert ebben az országban nagyon szeretnek engem" - jelentette ki az idegenlégiós.

Costa Rica válogatottja a június 9-én kezdődő németországi tornán a hazai, a lengyel, valamint az ecuadori nemzeti csapattal találkozik az A-csoportban.